25.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο σούπερ Παναιτωλικός υποχρέωσε και την ΑΕΚ στην πρώτη της φετινή ήττα (1-0)

Ειδήσεις Ελλάδα

O Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη με «χρυσό» σκόρερ τον Μιγκέλ Λουίς και με την άμυνα του, σε εξαιρετική κατάσταση «σόκαρε» την ΑΕΚ και την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα με 1-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

To παιχνίδι ξεκίνησε στο βροχερό Αγρίνιο με φάσεις και για τις δύο ομάδες, με την πρώτη να είναι για τους γηπεδούχους στο 7’, όταν ο Ντίας απέφυγε τον Περέιρα και εκτέλεσε στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά άουτ.

 Η «Ένωση» «απάντησε» με ευκαιρία του Πινέδα δύο λεπτά αργότερα. Ο Περέιρα μετά από λάθος του Τσάβες, έδωσε την μπάλα στον Κοϊτα, με τον επιθετικό από την Μαυριτανία να μοιράζει στον Πινέδα μέσα στην περιοχή. Ο Μεξικανός έκανε το κοντρόλ και σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιάβας βρήκε λίγο χώρο στην γωνία της περιοχής και έκανε το σουτ αλλά ο Στρακόσα έλεγχε την πορεία του και μπλόκαρε.  Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα, ήρθε στο 19ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΚ, ο Ρότα πήρε την μπάλα από τα δεξιά και σέντραρε, με τον Πιερό να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. 

Στο 26ο λεπτό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ζήτησε πέναλτι για πτώση του Περέιρα μέσα στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Τσάβες, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πουλικίδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ο VAR συμφώνησε μαζί του.

Στο 42’ άλλη μία καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Ρότα πάτησε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Παντελάκης έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Μετά την ανάπαυλα, η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει, με τον Λομόνακο να λαμβάνει την μπάλα στην περιοχή, δοκιμάζοντας ένα σουτ, αλλά ο Αλβανός διεθνής κίπερ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα στο 48’.

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε και εκείνη την στιγμή της, όταν μετά από σέντρα του Ελίασον, ο Πίνεδα κοντρόλαρε στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, ο Κοϊτα έκανε μια σέντρα-σουτ, ο Πιερό πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της ομάδας του Αγρινίου, βρήκε την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 73’ και μετά από γύρισμα του Μαυρία, ο Μιγκελ Λουίς με ένα ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναιτωλικού.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να πιέζει την εστία του Τσάβες μέχρι την λήξη με τον Παναιτωλικό να έχει και αυτός ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του, με μεγαλύτερη αυτή στο 88’ , όταν ο Μάιντεβατς πέρασε την άμυνα της ΑΕΚ, έκανε το σουτ, με τον Στρακόσα να αποκρούει.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απαντήσει στις καθυστερήσεις και έτσι υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα φέτος.

Συνθέσεις:Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1′ Μπακάκης), Νικολάου (58′ Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Ντίας (71′ Μπελεβώνης), Λομονάκο (71′ Μάιντεβατς).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (75′ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65′ Γκαρσία), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό