24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο σκύλος που πετάει από το μπαλκόνι μπάλες στους περαστικούς και γίνεται το αστέρι της πόλης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αξιοθέατο έχει γίνει ένα μαύρο θηλυκό λαμπραντόρ στην πόλη Βούουτζ (Łódź) στην κεντρική Πολωνία, που έχει καταφέρει να βρει τρόπο να παίζει με τους περαστικούς από την ασφάλεια του μπαλκονιού του ιδιοκτήτη του. 

Νωρίτερα τον Αύγουστο, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο διαδίκτυο που δείχνει τον μαύρο σκύλο να ρίχνει επανειλημμένα μια μπάλα από ένα μπαλκόνι. Κάθε φορά, της το έριχναν πίσω οι άνθρωποι που περπατούσαν κάτω από το μπαλκόνι της, στην οδό Πιοτρόβσκα, την κύρια αρτηρία που διασχίζει το Βούουτζ, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας.

Το βιντεάκι συγκέντρωσε γρήγορα εκατομμύρια προβολές και δεκάδες άρθρα στα μέσα ενημέρωσης. Γρήγορα η συνήθεια του μαύρου σκύλου να παίζει με τους διερχόμενους, πέρασε και στο TikTok με δεκάδες βιντεάκια να δείχνουν τη σκυλίτσα να συνεχίζει να πετάει την μπάλα της στους περαστικούς.

Ένας εκπρόσωπος του δημαρχείου του Βούουτζ, Ο Πάβελ Σπιεκοβιτς, σχολίασε λέγοντας ότι «για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ο κανόνας ότι αν κάποιος ψάχνει για καλή διασκέδαση στο Βούουτζ, το μόνο που έχει να κάνει είναι να έρθει στην οδό Πιοτρόβσκα».

Η τοπική εφημερίδα Kurier Poranny αναφέρει ότι η φήμη του σκύλου στο διαδίκτυο την έχει κάνει τουριστικό αξιοθέατο, με μερικούς ανθρώπους να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να τη δουν. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TVP κατάφερε να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το όνομα του κατοικίδιου ζώου είναι Μπούμπα και ότι η ίδια σκέφτηκε το παιχνίδι.

«Πέταξε (την μπάλα από το μπαλκόνι) μια φορά κατά λάθος, κάποιος την πέταξε πίσω και συνέχισε», είπε η Αγκνιέσκα, η ιδιοκτήτρια της Μπούμπα στο TVP, το οποίο αναφέρει ότι μερικές φορές το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί για ώρες.

Ένας εκπρόσωπος του καταφυγίου σκύλων της πόλης, η Γκόσια Κοουοντζιέζακ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN ότι «για πολλά σκυλιά, το να φέρουν μια μπάλα είναι μια ευκαιρία να δείξουν φυσική συμπεριφορά και ταυτόχρονα να είναι κοντά και να έχουν επαφή με έναν άνθρωπο».

Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Πολωνία έχουν ένα ακόμα αξιοθέατο που θα μπορούσαν να βάλουν στη λίστα τους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό