35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο Σκόκο τους «κρέμαγε» όποτε ήθελε! (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2010, η ΑΕΚ δεν είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αρμόζει. Ο Παναθηναϊκός όδευε προς ένα πολυμετοχικό νταμπλ που το είχε πληρώσει με δεκάδες εκατομμύρια, ο Σωκράτης Κόκκαλης ετοίμαζε στον Ολυμπιακό τη διάδοχη κατάστασή του στο ολοστρόγγυλο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη και η ΑΕΚ προσπαθούσε να υπενθυμίζει κάπου κάπου την παρουσία της, ανάμεσα στην πάλη της για την επιβίωσή της και στην εναλλαγή προέδρων, προπονητών και αμέτρητων παικτών από κάθε γωνιά της Γης.

Αν μη τι άλλο, όμως, διέθετε τον κορυφαίο. Ο Νάτσο Σκόκο ήταν αναμφίβολα ο Νο 1 αρτίστας των ελληνικών γηπέδων σε μια εποχή που κυκλοφορούσαν στην ελληνική Super League παίκτες όπως ο Σισέ, ο Βιεϊρίνια και ο Γκαλέτι. Έκανε πράγματα που άλλοι μπορούσαν να δουν μόνο στον ύπνο τους και συχνά φρόντιζε να επαναλαμβάνει κάποια από τα κατορθώματά του, ώστε να δείχνει και στον πιο δύσπιστο ότι τίποτα δεν γινόταν… κατά λάθος.

Αυτό έγινε και σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έχανε 0-1 από το 40’ με ένα γκολ του Γουνδουλάκη που θα μπορούσε να μην έχει μετρήσει, αφού ο σκόρερ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο μεταξύ, ο διαιτητής Δημήτρης Κύρκος (ναι, ο γνωστός…) είχε αρνηθεί δύο πέναλτι στην ΑΕΚ σε ανατροπές των Καφέ και Τζιμπούρ και όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα έπαιρνε μια μεγάλη νίκη.

Στο 93’, όμως, ο Σκόκο είπε την τελευταία και πιο εντυπωσιακή κουβέντα της βραδιάς. Η ΑΕΚ κέρδισε ένα φάουλ σε σημείο που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα επιχειρούσαν σέντρα, αλλά ο Νάτσο δεν ήταν σαν τους πολλούς. Σημάδεψε το τέρμα, κρέμασε τον Μπέλιτς και έσωσε έστω τον ένα πόντο για την ΑΕΚ με αυτόν τον εντυπωσιακό και μαγικό τρόπο που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Ογδόντα μία μέρες μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 2-1 που είχε τη δική του σφραγίδα, ο Νάτσο Σκόκο αποφάσισε να κάνει ξανά αυτό που είχε κάνει στον Νικοπολίδη. Οι τελευταίες αμφιβολίες για το αν ο Αργεντινός… ήθελε να κάνει αυτό που είχε κάνει στον ασεβή δενδροκηπουρό (θυμηθείτε τα καραγκιοζιλίκια του μετά τον τελικό του 2009) διαλύθηκαν με εκείνο το γκολ στον Πανιώνιο. Ο Σκόκο ήταν τόσο μεγάλος, ώστε μπορούσε να κάνει ξανά και ξανά αυτό που στα μάτια των πολλών φαινόταν ότι το έκανε «κατά λάθος»…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Γκέντσογλου (70’ Γκερέιρο) Λεονάρντο (64’ Νέμεθ) Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο (78’ Χέρσι)

Στις 28 Μαρτίου

28/3/37 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας –με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική)

28/3/62 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 (Α’ Εθνική –αγώνας που «γύρισε» από 2-0 και έβγαλε την ΑΕΚ οριστικά εκτός τίτλου)

28/3/65 Άρης-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –μεγάλη νίκη με γκολ του Νεστορίδη σε αγώνα που έγινε στην Τούμπα)

AEK-ΟΦΗ 4-0 (Α’ Εθνική –και τα τέσσερα γκολ ο Μίμης Παπαϊωάννου!)

28/3/76 ΑΕΚ-Ατρόμητος 5-1 (Α’ Εθνική –ο Ατρόμητος προηγήθηκε και το… μετάνιωσε)

28/3/82 Oλυμπιακός-AEK 2-2 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ άνοιξε και έκλεισε το σκορ με Μπαλή και Ράντονιτς αντίστοιχα)

28/3/87 AEK-Λάρισα 1-0 (Α’ Εθνική –δύσκολη νίκη στο τέλος με πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου)

28/3/92 Ηρακλής-AEK 0-3 (Α’ Εθνική –η 3η από τις 10 σερί νίκες που οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό