16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΣΚΑΙ στην στρατιωτική άσκηση “Λογχη”- Ο αντιπερισπασμός στους Τούρκους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΣΚΑΪ πέρασε 48ώρες στην Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, καταγράφοντας κάθε σενάριο πολέμου, στο οποίο εκπαιδεύονται τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ από το κατάστρωμα της Φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό την επιχειρησιακή εκπαίδευση του ΠΝ.

Τρεις Φρεγάτες και δύο Πυραυλάκατοι ξεκινούν από το Ναύσταθμο της Σούδας για τα Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αποστολή, η εξουδετέρωση εχθρικού αντιπλοϊκού βλήματος με πυραύλους που θα εκτοξεύσουν οι μονάδες του Στόλου.

Φρεγάτες και Πυραυλάκατοι μπαίνουν σε παράταξη και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την εναέρια απειλή. Ειδικοί στόχοι έχουν ετοιμαστεί για να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες εκπαίδευσης. Στο κέντρο επιχειρήσεων οι αξιωματικοί με νεύρα από ατσάλι, παρακολουθούν από τις οθόνες τους την πορεία του στόχου.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Το εχθρικό βλήμα εγκλωβίζεται από το ραντάρ.  Οι εκτοξευτήρες της φρεγάτας στρέφουν προς το μέρος του για να το αναχαιτίσουν. ο χειριστής των όπλων ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση, όλα γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων. δύο πύραυλοι Sea sparrow εκτοξεύονται από την φρεγάτα και εξουδετερώνουν τον εχθρικό πύραυλοι προτού απειλήσει τα ελληνικά πλοία.

«Σας εκφράζω την ικανοποίησή μου κατά την εκτέλεση των βολών Sea Sparrow. Πλήρωμα της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, σήμερα ολοκληρώσαμε με επιτυχία μια δύσκολη και απαιτητική για όλους μας περίοδο» δήλωσε ο αντιπλοίαρχος, Κυβερνήτης Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ Νικόλαος Χρυσυχοϊδης.

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι πάντα στις επάλξεις 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα 365 ημέρες το χρόνο.

«Το ισχυρότερο όπλο που έχουν τα πλοία, πέρα από τα οπλικά τους συστήματα, είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους, ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος» πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση στο πλοίο δεν σταματάει ποτέ. Στην πορεία εκτελούνται σενάρια εντοπισμού υποβρυχίου, πολέμου επιφανείας και ασύμμετρης απειλής.

«Σήμερα για ακόμα μία φορά αποδείξαμε την ετοιμότητα των οπλικών μας συστημάτων, έγινε μια επιτυχημένη βολή. Εδώ και μήνες, ο Στόλος βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα ενώ τα πλοία επιχειρούν είτε σε αποστολές στην ανατολική μεσόγειο, είτε συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες» δήλωσε από την πλευρά της η Επικελευστής Τεχνικός Οπλικών Συστημάτων Παναγιώτα Βισέρη. 

«Είναι ένα πολεμικό πλοίο, λείπουμε αρκετό καιρό. Ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας, χωρίς δισταγμό, με πολύ υψηλό επαγγελματισμό όπως άλλωστε έχουμε εκπαιδευτεί» είπε ο Αρχικελευστής Χειριστής Κατεύθυνσης Ελικοπτέρων Παναγιώτης Μαρκόπουλος

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στ. Πετράκης. 

Η κίνηση αντιπερισπασμού του Πολεμικού Ναυτικού μπέρδεψε τους Τούρκους. Χθες το απόγευμα η τουρκική κορβέτα Baykoz είχε αποπλεύσει από τη βάση Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο και έπλεε δυτικά της Καρπάθου με σκοπό να παρεμποδίσει την προγραμματισμένη εκτέλεση βολών.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, προχωρώντας σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, έστειλε το τουρκικό πλοίο στο ανοιχτό πέλαγος και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων από τον πραγματικό τόπο διεξαγωγή της. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό