23 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Σιλά με δύο προπονήσεις σκόραρε και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό Κ19 κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Λαμίν Σιλά. Ο 18χρονος Αφρικανός ήταν ο άνθρωπος του ντέρμπι των αιωνίων στο πρωτάθλημα Νέων. Ο νεαρός άσος ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη με 2-1 στον Ολυμπιακό Κ19 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης που έγινε στο Κορωπί.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 13′ όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ, Καρακασίδης έκανε το γέμισμα στην αντίπαλοι περιοχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (!) για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Στο 17′ ο Παπακανέλλος στάθηκε άτυχος αφού το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟ. Στο 43’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπακούλας ανατράπηκε από τον Καρακασίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος όμως ο Καρακασίδης έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτο ημιχρόνου.

Ότι δεν έκανε ο Μπακούλας στο τέλος του α’ μέρους, το πέτυχε στο 55’ όταν ο Αλαφάκης έκανε σέντρα από αριστερά και ο μέσος του Ολυμπιακού με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 1-1 νικώντας αυτή τη φορά τον κίπερ του ΠΑΟ. Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Τουφάκης πέρασε υπέροχα την μπάλα για τον Σιλά και εκείνος με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Προπονήθηκε την Παρασκευή και σκόραρε την Κυριακή

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αφρικανός έφτασε στην Ελλάδα την Τετάρτη και δύο μέρες μετά έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο 18χρονος όχι μόνο μπήκε στην αποστολή αλλά σκόραρε κιόλας σε ντέρμπι αιωνίων χαρίζοντας τη νίκη τον Ολυμπιακό με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο 18χρονος (γεννημένος στην Γκάμπια) πέρσι με την ομάδα της πατρίδας του, Steve Biko FC πέτυχε 14 γκολ στην πρώτη κατηγορία και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων στην Αγγλία. Τελικά, ο παίκτης βρέθηκε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και μέσα σε λίγες μέρες, όχι μόνο υπέγραψε και πήρε λεπτά συμμετοχής αλλά στο ντεμπούτο του σκόραρε απέναντι στον Παναθηναϊκό χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά με 2-1 στο Κορωπί.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Κοροπούλης): Καρακασίδης, Σκαρλατίδης, Λιναρδάκης, Νικολετόπουλος, Δουβίκας, Ζέκα (67΄ Πάνος), Μαρκεζίνης, Μπρέγκου, Τερζής (67΄ Τρίκατζης), Μπόκος, Λάζαρης (57′ Νταμπίζας).

Ολυμπιακός (Ρομέν Πιτό): Γεωργακόπουλος, Δάμα, Παναγάκος (86΄ Λώλης), Καρκατσάλης, Κουτσίδης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Αλαφάκης, Πνευμονίδης (68΄ Τουφάκης), Παπακανέλλος (79΄ Σουλανιάκου), Γιουσούφ (68΄ Λαμίν).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό