35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ο Σαλάχ «ξεκλείδωσε» την Έβερτον και έστειλε την Λίβερπουλ στην κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ αναζητούσε το γκολ για πολύ ώρα έχοντας και παίκτη παραπάνω και ποιος άλλος θα της το έβρισκε; Μα φυσικά, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε εις διπλούν, διατήρησε την καταπληκτική του παράδοση στο «Άνφιλντ» και έστειλε τους «ρεντς» (προσωρινά) στην κορυφή της Premier League.

Το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ για την 9η αγωνιστική της Premier League ήταν τελικά ένας «κόκκινος» μονόλογος, ο οποίος είχε την… υπογραφή του Μοχάμεντ Σαλάχ. Δύο γκολ ο Αιγύπτιος, τρεις βαθμοί η Λίβερπουλ, μία αποβολή στον Άσλεϊ Γιανγκ και μία που… δεν δόθηκε στον Ιμπραχίμα Κονατέ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά «κλειστό» και οι «ρεντς» δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Έβερτον. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 37ο λεπτό, όταν ο Άσλεϊ Γιανγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Σον Ντάις έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα ώστε να κρατήσει το 0-0.

Η Λίβερπουλ έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο 45λεπτο και στάθηκε τυχερή στη φάση του 65ου λεπτού, με τον Κονατέ να μην τιμωρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για γκρέμισμα στον Μπέτο. Ο Μάικλ Κιν έκανε χέρι στην περιοχή στο 75′ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι «ξεκλείδωσε» την άμυνα των «ζαχαρωτών».

Η Αιγύπτιος σκόραρε ξανά στο 90+7′ σε μία υποδειγματικά εκτελεσμένη αντεπίθεση μετά από πάσα του Ντάργουιν Νούνιες και έφτασε τα 13 διαδοχικά παιχνίδια με συμμετοχή σε γκολ στο «Άνφιλντ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Τσιμίκας (62′ Νούνιες), Φαν Ντάικ, Κονατέ (67′ Γκόμες), Αλεξάντερ-Άρνολντ, ΜακΆλιστερ, Γκράβενμπεργκ (62′ Έλιοτ), Σομποσλάι, Ντίας (81′ Γκόμες), Σαλάχ, Ζότα.

Έβερτον (Σ. Ντάις): Πίκφορντ, Μικολένκο (88′ Τσερμίτι), Μπράνθγουεϊτ, Ταρκόφσκι, Γιανγκ, ΜακΝιλ (46′ Πάτερσον), Ονάνα (80′ Ντανζούμα), Γκάρνερ, Χάρισον (46′ Κιν), Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό