34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ο Σακίρι είναι ο άνθρωπος των σπουδαίων γκολ για την Ελβετία [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τσερντάν Σακίρι με το γκολ του κόντρα στη Σκωτία, έγινε ο πρώτος που έχει σκοράρει σε 3 συνεχόμενα EURO, αλλά και 3 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα. 

Από τη Βραζιλία στο… Κατάρ και από τη Γαλλία στη… Γερμανία 

Ο Σακίρι δείχνει συνέπεια στο σκοράρισμα με την Εθνική Ελβετίας στις μεγάλες διοργανώσεις εδώ και μια δεκαετία. Ξεκίνησε στο Mundial του 2014 στη Βραζιλία, όταν στη τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ο Τσερντάν πέτυχε χατ – τρικ κόντρα στην Ονδούρα (3-0). Ένα ματς στο οποίο είχε κερδίσει το χειροκρότημα όλου του πλανήτη, με ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι.

🇨🇭 ☀️ El gol de Shaqiri ya es el solsticio de verano de toda una generación. Desde este hat-trick a Honduras en 2014, el suizo ha anotado en todos los siguientes grandes torneos europeos y mundiales: 2016, 2018, 2020, 2022 y 2024. pic.twitter.com/abMQthSkr0

— Cascarino (@cascarinos_) June 19, 2024

Ακολούθησε το Euro 2016 και η φάση των «16», όπου η Ελβετία αντιμετώπιζε τη Πολωνία. Μπορεί η χώρα του να αποκλείστηκε εκείνο το βράδυ στα πέναλτι (4-5), ωστόσο ο ίδιος είχε φροντίσει να σκοράρει για να στείλει το ματς για αρχή στην παράταση (1-1).

 

Μεταφερόμαστε στα γήπεδα της Ρωσίας και το παγκόσμιο κύπελλο του 2018, όταν η Ελβετία «κονταροχτυπιόταν» με τη Σερβία. Τότε, ο Σακίρι είχε υπογράψει με μπάζερ μπίτερ γκολ στο 90′, χρυσή ανατροπή για την Εθνική του ομάδα με σκορ 2-1. Τη νίκη είχε χαρίσει στη χώρα του και το 2021 κόντρα στη Τουρκία, στο EURO που πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας. Με δύο τέρματα στο 26′ και στο 68′, ο Τσερντάν «τελείωσε» το όνειρο των Τούρκων και έβαλε την υπογραφή της πρόκρισης της Ελβετίας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Στο τελευταίο Mundial, αυτό του Κατάρ, ο Σακίρι σκόραρε ξανά κόντρα στη Σερβία, αυτή τη φορά ανοίγοντας το σκορ (20′), βοηθώντας, ωστόσο τα μέγιστα, ώστε η Ελβετία να επικρατήσει τελικώς 3-2 και να προκριθεί στους «16» του κόσμου. Κάπως έτσι, έφτασε και το ματς της Τετάρτης 19/6 κόντρα στη Σκωτία, όταν ο Σακίρι πέτυχε αυτό το εκπληκτικό γκολ, αφήνοντας ανήμπορο τον Γκαν να αντιδράσει και έγραψε ιστορία, ως ο παίκτης που έχει σκοράρει σε 6 συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (EURO – Mundial). 

Ταυτόχρονα, ο Τσερντάν Σακίρι έγινε και ο πρώτος παίκτης που συμμετέχει σε Πρωτάθλημα συλλογών της βόρειας ή της νότιας Αμερικής και σκοράρει σε EURO. Βραδιά… ρεκόρ αναμφίβολα για τον Ελβετό «μάγο» της Chicago Fire.

Μάνος Νικητάκης



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό