16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο «πρώτος φορητός υπολογιστής παιχνιδιών» της LG έρχεται με RTX 3080 και CPU Intel 11ης γενιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η LG ανακοίνωσε το UltraGear 17G90Q, τον «πρώτο της φορητό υπολογιστή παιχνιδιών», όπως τον αποκαλεί. Το 17 ιντσών laptop τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό CPU Intel Tiger Lake H 11ης γενιάς και κάρτα γραφικών Nia GeForce RTX 3080 Max-Q και μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 32 GB μνήμης RAM και 1 TB αποθηκευτικού χώρου

Η εταιρεία μέχρι τώρα κυκλοφορούσε μοντέλα για εργασίες γραφείου και όχι σχεδιασμένα για να προσφέρουν κορυφαία εμπειρία παιχνιδιού.

Η LG έχει δύο φορητούς υπολογιστές στον ιστότοπό της εξοπλισμένους με Nia GPU, αλλά και οι δύο έχουν την GTX 1650 χαμηλότερης ισχύος. Αντίθετα, το RTX 3080 που εξοπλίζει το νέο UltraGear 17G90Q είναι η ταχύτερη GPU που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Nia για φορητούς υπολογιστές.

Όσον αφορά άλλες προδιαγραφές, το laptop έχει οθόνη IPS 1080p με ρυθμό ανανέωσης 300 Hz, μπαταρία 93 Wh, πληκτρολόγιο RGB, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί λειτουργίας και κάμερα web 1080p. Το περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε ένα εντυπωσιακό μωβ γκρι χρώμα.

Το UltraGear 17G90Q έχει δύο θύρες USB-C (συμπεριλαμβανομένης μιας USB 4), δύο θύρες USB-A, υποδοχή ακουστικών, θύρα HDMI, Ethernet και υπάρχει ακόμη και μια υποδοχή κάρτας microSD για καλό μέτρο. Η φόρτιση γίνεται μέσω μιας αποκλειστικής εισόδου DC.

Η τιμή του δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί αλλά η LG υπόσχεται ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες στην CES στις 4 Ιανουαρίου. Το laptop θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα από τις αρχές του 2022.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί επί παντός επιστητού, ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό