24.6 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Σάλμοντ, πέθανε «προσπαθώντας να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου, λίγο μετά την ομιλία του σε συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με μάρτυρα, που βρισκόταν στο συμβάν, ο Άλεξ Σάλμοντ πέθανε ενώ άνοιγε ένα μπουκάλι κέτσαπ. Ο Mark Donfried, διευθυντής της Ακαδημίας για την Πολιτιστική Διπλωματία, είπε ότι οι παρευρισκόμενοι γευμάτιζαν στη συνάντηση στην ιστορική παραλίμνια πόλη της Οχρίδας όταν πέθανε ο κ. Σάλμοντ.

«Ήρθε μαζί με την Tasmina Ahmed-Sheikh, επίσης από το Alba Party στη Σκωτία, και έτρωγαν», είπε στο Times Radio.

«Αργότερα, η Tasmina μου είπε ότι είχε πρόβλημα να ανοίξει το κέτσαπ και άπλωσε το χέρι και είπε: «Μπορείς να μου δώσεις ένα χεράκι;», και ενω΄τη βοηθούσε, κυριολεκτικά έπεσε πίσω στην καρέκλα του, εντελώς από το μπλε, χωρίς προειδοποίηση.

Ο ίδιος, μιλώντας στην Telegraph, «δίπλα του ήταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κύπρου και ουσιαστικά τον πήρε στην αγκαλιά του. Ήταν πεπεισμένος, μου είπε αργότερα, ότι αμέσως ήταν αναίσθητος. Οπότε δεν πιστεύουμε ότι ο Άλεξ υπέφερε πραγματικά από πόνο πριν πεθάνει, δόξα τω Θεώ. Ένιωσε την καρδιά του και δεν μπορούσε να βρει τον καρδιακό παλμό τότε».

«Πραγματικά, ο χρόνος σταμάτησε», είπε. «Όλο το ξενοδοχείο, ολόκληρο το συνέδριο, ήταν σε σοκ».

Μια νεκροψία το βράδυ της Κυριακής αποφάνθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε από «καρδιακή προσβολή», πρόσθεσε ο κ. Donfried. Οι βοηθοί είπαν ότι ο κ. Salmond παραπονιόταν για πόνους στο δεξί του πόδι ήδη από το πρωί του Σαββάτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό