13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρώην επικεφαλής της BAR θέλει νέα ομάδα το 2026

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώην αφεντικό της British American Racing (BAR), Craig Pollock, έκανε γνωστό πως θέλει να μπει στην F1 με μια νέα ομάδα, την “Formula Equal”, το προσωπικό της οποίας θα αποτελείται από 50% γυναίκες και από 50% άνδρες, καθιστώντας την, την πρώτη ομάδα στη F1 που θα το κάνει.
Ο Pollock που ήταν αφεντικό της BAR από το 1999 έως το 2002, αλλά και manager του Jacques Villeneuve, που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1997, δήλωσε:
Αυτό συνεχίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, η οικοδόμηση μιας ολοκαίνουργιας ομάδας Formula 1, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοδοξία μας να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και μονοπάτια για τις γυναίκες να φτάσουν στο πολύ υψηλό επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα της Formula 1 που θα αποτελείται από 50% άνδρες και από 50% γυναίκες, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αν έχεις μια υπάρχουσα ομάδα της Formula 1. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από ένα καθαρό φύλλο χαρτί.
Ο Pollock που εικάζεται πως υποστηρίζεται οικονομικά από κεφάλαια που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, στοχεύει να δημιουργήσει την πρώτη ομάδα της F1 που “θα είναι πραγματικά εκτός Ευρώπης”. Ο 67χρονος Βρετανός, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η Σαουδική Αραβία συμμετέχει στο project, αλλά αποκάλυψε ότι η ομάδα βρίσκεται σε “έντονες συζητήσεις” με μια χώρα της περιοχής του Κόλπου.
Δεν είμαι πραγματικά σε θέση να μιλήσω για αυτό και να είμαι πλήρως ανοιχτός γι ‘αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό θα γίνει γνωστό στο πολύ εγγύς μέλλον. Και ελπίζω απλώς ότι θα λειτουργήσει γιατί παίρνει πολλά χρήματα.
Αυτό πρέπει να χτιστεί από κάτω προς τα πάνω σε ένα κράτος του Κόλπου και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, αυτό δεν είναι βραχυπρόθεσμο.
Μέχρι σήμερα, 3 ομάδες έχουν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στη FIA για να εισέλθουν στην Formula 1. Πρόκειται για τις Andretti-Cadillac, Hitech Grand Prix και Panthera F1 Team Asia.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό