21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρει την απαγόρευση των WeChat και TikTok στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα κατά το οποίο ανακαλεί αντίστοιχα διατάγματα που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του, Donald Trump που απαγόρευαν τις εφαρμογές WeChat και TikTok. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον υπουργό Εμπορίου να διερευνήσει εάν αυτές οι εφαρμογές θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών και την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.

Η κυβέρνηση του Trump επιδίωκε στην απαγόρευση της απόκτησης των εν λόγω εφαρμογών από νέους χρήστες, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται εξ ολοκλήρου η χρήση τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα διατάγματα δεν τέθηκαν ποτέ σε ισχύ, καθώς οι εφαρμογές TikTok, WeChat και Ali Pay – κινεζικής ιδιοκτησίας – προφυλάχθηκαν από τις δικαστικές διαδικασίες.

«Η διοίκηση έχει δεσμευτεί να προωθήσει ένα ανοιχτό, λειτουργικό, αξιόπιστο και ασφαλές Διαδίκτυο και να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα online και offline, και να υποστηρίξει μια ζωντανή παγκόσμια ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, δεν συμμερίζονται αυτές τις δεσμεύσεις ή αξίες και αντίθετα εργάζονται για να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα αμερικανικά δεδομένα με τρόπους που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια», προσέθεσε ο αξιωματούχος.

O Biden καλεί το Υπουργείο Εμπορίου και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συνεργαστούν για τη δημιουργία συστάσεων σχετικά με την προστασία από τη συλλογή, πώληση και μεταφορά προσωπικών δεδομένων των χρηστών των ΗΠΑ σε ξένους αντιπάλους. Το Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται στη συνέχεια να προτείνει μελλοντικές εκτελεστικές ενέργειες ή να ορίσει νομοθεσία για την αντιμετώπιση αυτών των πρακτικών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό