27.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά εξηγεί γιατί διαμαρτύρονται άδικα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στεφάν Λανουά, πρόεδρος της ΚΕΔ, στον σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων της 7ης αγωνιστικής ήταν ξεκάθαρος για τις φάσεις που διαμαρτυρήθηκαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ζητώντας πέναλτι στα ματς με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό, αντίστοιχα. Ο Λανουά ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εξήγησε το γιατί.

Συγκεκριμένα ο αρχιδιαιτητής για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός για χέρι του Ρέτσου μέσα στην περιοχή, αναφέρει: «Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση. Διεκδικούν την μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση. Φυσική κίνηση των χεριών. Καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Για το Παναιτωλικός ΑΕΚ είπε για το πρώτο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ: «Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος ξεκινάει την πτώση του πριν την επαφή με τον τερματοφύλακα. Κανένα φάουλ από τον τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζεται ο αγώνας».

Για την δεύτερη φάση και το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά, ο Λανουά εξήγησε πως: «Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από ένα παίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει την μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη. Κανένα πέναλτι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό