24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο προπονητής της Σερβίας προτιμάει να σώσει την… Ελλάδα – «Να μπούμε στα προημιτελικά με νίκη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας… κρέμεται από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Σερβία και στο Νότιο Σουδάν, το βράδυ του Σαββάτου (03/08, 22:00). Αν οι Σέρβοι επικρατήσουν με τουλάχιστον 3 πόντους, τότε η «Επίσημη Αγαπημένη» θα προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στην οποία θα έρθει αντιμέτωπη με την Γερμανία.

Ο προπονητής της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, παραχώρησε δηλώσεις και αποκάλυψε πως προτιμάει να πάει με την ομάδα του στα προημιτελικά μέσω νίκης, παρά μέσω ήττας. Επομένως, αν η νίκη ξεπεράσει τους 3 πόντους, τότε οι Σέρβοι θα μας κάνουν το… χατίρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Για να είμαστε ειλικρινείς, σκεφτόμαστε τις διασταυρώσεις, αλλά δεν μπορούμε να τις επηρεάσουμε. Έχουμε έναν στόχο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να το τελειώσουμε με νίκη. Γιατί; Επειδή προκριθήκαμε στα προημιτελικά και κερδίσαμε κάθε αντίπαλο, ειδικά απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη ομάδα, είναι σημαντικό για τον επόμενο αγώνα μας στα προημιτελικά. Είναι καλύτερα να μπεις σε αυτό το στάδιο με νίκη, παρά να χάσεις. Αυτός είναι ο μόνος υπολογισμός και θα δούμε ποιος θα έρθει. Δεν έχω καμία επιθυμία, παρά μόνο να είμαι η καλύτερη δεύτερη ομάδα, με την οποία αποφεύγουμε τους καλύτερους πρώτους. Και τώρα, ποιος και τι δεν ξέρω, δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο εκ των προτέρων».

Για το Νότιο Σουδάν: «Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο, όλοι είδατε ότι, ειδικά όσοι ήταν στη Μανίλα, ότι το Νότιο Σουδάν είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο. Έχουν ενισχυθεί με τρεις νέους παίκτες, έχουν βελτιωθεί ατομικά και ως ομάδα, παίζουν μπάσκετ εντελώς διαφορετικό από το μπάσκετ με πολύ τρέξιμο και σουτ, γρήγορες αποφάσεις στην επίθεση.

Παίζουν με πολύ σεβασμό στον αντίπαλο, εκτιμούν τον αντίπαλο, αλλά πιστεύουν στον εαυτό τους. Ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και εμάς. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά πέρυσι και τα καταφέραμε, Θέλουμε να εξαλείψουμε τον υψηλό ρυθμό τους στην άμυνα και τώρα θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ με πολλή αυτοπεποίθηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό