16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ποπ σταρ Κρις Γου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για βιασμό τριών γυναικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 32χρονος καλλιτέχνης καταδικάστηκε σε «κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για βιασμό» σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της περιοχής Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, το οποίο προσέθεσε ότι ο σταρ της ποπ «καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση ενός έτους και 10 μηνών για το έγκλημα της συνάθροισης ατόμων για σεξουαλική ακολασία» και θα απελαθεί από την Κίνα όταν εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με το δικαστήριο της Τσαογιάνγκ, οι έρευνες έδειξαν ότι από τον Νοέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 2020, ο Γου Γιφάν βίασε τρεις γυναίκες.

Παρόντες στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ήταν αξιωματούχοι της καναδικής πρεσβείας στην Κίνα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η καναδική πρεσβεία στο Πεκίνο δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της είδησης. Ο κινεζικής καταγωγής Καναδός είναι πρώην μέλος του κινεζο-νοτιοκορεατικού συγκροτήματος EXO. Εγκατέλειψε το γκρουπ το 2014 για να κάνει σόλο καριέρα ως ηθοποιός, τραγουδιστής και μανεκέν. Πέρυσι κατηγορήθηκε από 19χρονη Κινέζα φοιτήτρια ότι τη βίασε στη διάρκεια ραντεβού όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε από το σκάνδαλο αυτό, εταιρείες όπως οι Louis Vuitton, Bulgari, L’Oréal και Porsche, τις οποίες εκπροσωπούσε, ανέστειλαν τη συνεργασία τους μαζί του. Στη συνέχεια κι άλλα θύματα κατέθεσαν διαδικτυακά, κατηγορώντας την ομάδα του Γου για συμπεριφορά αρπακτικών, ιδίως σε πάρτι καραόκε με άφθονο ποτό στα οποία τις είχαν προσκαλέσει. Οι κατηγορίες αυτές πυροδότησαν το ξεκίνημα ενός κινήματος #Metoo στην Κίνα, αλλά αυτό έμεινε στάσιμο έκτοτε. Φοβούμενοι ένα ανεξέλεγκτο μαζικό κίνημα, οι λογοκριτές που ελέγχουν το ίντερνετ απέκλεισαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό