31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 75% τον Μάιο – «Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο» λένε Τούρκοι πολίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία ξεπέρασε το 75% τον Μάιο, γεγονός που οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα αποτελέσει το αποκορύφωμα πριν οι τιμές αρχίσουν να υποχωρούν. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 75,45% τον Μάιο σε ετήσια βάση και κατά 3,37% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

«Η Τουρκία είναι πρωταθλήτρια πληθωρισμού στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο» αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος. «Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο» λένε Τούρκοι πολίτες μιλώντας σε τουρκικά μέσα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη για τον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

ΦΑΤΙΧ ΠΟΡΤΑΚΑΛ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ SOZCU TV: «O πληθωρισμός! Η έρευνα των καθηγητών αναφέρει 120% η τουρκική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει 75% και κάτι! Ο κύριος υπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ είπε πως οι χειρότερες ημέρες έμειναν στο παρελθόν αφού φτάσαμε στην κορυφή! Μα δεν τον εμπιστεύομαι τον άνθρωπο. Το λέω ξεκάθαρα, δεν τον εμπιστεύομαι».

«Πνιγόμαστε ως εδώ! Φτάνει πια! Αν μπορεί να κάνει κάτι ας το κάνει. Αν όχι να σηκωθεί να φύγει. Φτάνει πια! Βαρεθήκαμε, δεν αντέχουμε!» λένε πολίτες.

«Αναβάλουν τις αυξήσεις στους μισθωτούς. Ο υπουργός έδωσε εντολή για 75% κι έτσι ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός 75%».

«Μας λένε ψέματα, ο πληθωρισμός είναι τουλάχιστον στο 120-130% το κάνουν αυτό για να μην δώσουν αυξήσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό