Home Υγεία Ο πληθωρισμός εκτόξευσε τους δείκτες

Ο πληθωρισμός εκτόξευσε τους δείκτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό Μαίου στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι επιβραδύνθηκε ξανά αυξάνοντας τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να κάνει μία παύση στις συνεχιζόμενες έως τώρα επιτοκιακές αυξήσεις αύριο οπότε και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίασή της.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 145,79 μονάδες ή 0,43% κλείνοντας στις 34.212,12 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.369,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε κέρδη 0,83% για να κλείσει στις 13.573,32 μονάδες.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq άγγιξαν νέο υψηλό 13 μηνών στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Και οι δύο δείκτες κατέγραψαν το υψηλότερο κλείσιμο από τον Απρίλιο του 2022 στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι αυξήθηκε στο 4% σε ετήσια βάση το Μάιο, παρουσιάζοντας το βραδύτερο ρυθμό αύξησης από το Μάρτιο του 2021. Μετά τα στοιχεία, οι συναλλασσόμενοι αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκιά της αύριο μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία πιθανότητα 99% η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα, σύμφωνα με στοιχεία του CME.

«Η Fed θα εκμεταλλευθεί αυτή τη στιγμή στο έπακρο τις επιλογές που έχει σηματοδοτώντας ότι θα ακολουθήσει τουλάχιστον μία ακόμη επιτοκιακή αύξηση έως τα τέλη του έτους, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσδοκίες της αγοράς», αναφέρει ο Γκάργκι Σοντούρι της iShares.

Οι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν την άνοδο καθώς η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η προοπτική παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων ενισχύει την αισιοδοξία για τον κλάδο. Η μετοχή της Oracle ενισχύθηκε 0,2% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο. Η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε 2,8%.

Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν 0,9% και 1,5% αντίστοιχα, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο 13 μηνών τη Δευτέρα. Ο Dow προσέθεσε 189,55 μονάδες ή 0,56%. O S&P 500 είναι σήμερα ενισχυμένος περισσότερο από 24% απο το χαμηλό του Οκτωβρίου, έχοντας πλέον εισέλθει σε bull market.

Ωστόσο, η Wolfe Research προειδοποιεί ότι το ράλι του S&P 500 είναι κλασικό παράδειγμα bear market, σημειώνοντας ότι παρότι άγγιξε υψηλό 13 μηνών αυτή την εβδομάδα, το ράλι είναι πολύ πιθανόν να μην έχει διάρκεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version