15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη και όσα δεν ξέρεις γι’ αυτόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέρος της Κω που ο πατέρας της ιατρικής δίδασκε τους μαθητές του

Τα νησιά της Ελλάδα είναι γεμάτα με αξιοθέατα αλλά και γωνιές που μυρίζουν…ιστορία.

Μια από αυτές θα μιλήσουμε είναι ο πλάτανος του Ιπποκράτη στην Κω.

Αν βρεθείς στην Κω για διακοπές, το σίγουρο είναι πώς σου προτείνουμε να περάσεις από εκεί και να το δεις από κοντά. Και φυσικά να το φωτογραφίσεις και να φωτογραφηθείς και εσύ μαζί του. Αφού πρώτα έχεις μάθει την ιστορία του.

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη είναι ένας ανατολικός πλάτανος ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Κω. Γιατί ονομάζεται έτσι; Λέγεται, λοιπόν, σύμφωνα με την τοπική παράδοση ότι κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Ιπποκράτης ο οποίος θεωρείται πατέρας της ιατρικής δίδασκε τους μαθητές του.

Αν βρεθείς για διακοπές στην Κω, μπορείς να βρεις εύκολα τον πλάτανο μιας και βρίσκεται στην Πλατεία Πλατάνου, ακριβώς μπροστά από το κάστρο των Ιπποτών. Θεωρείται ωστόσο ότι το σημερινό δέντρο αποτελεί στην πραγματικότητα… απόγονο του παλαιού δέντρου. Καθώς το σημερινό δέντρο σε ηλικία έχει φτάσει τα 500 περίπου χρόνια, είναι πολύ πιθανόν ότι είναι ο απόγονος του αρχικού δέντρου το οποίο έστεκε εκεί την εποχή του Ιπποκράτη.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του δέντρου, η διάμετρος του κορμού του είναι 10 μέτρα ενώ κάποια κλαδιά του είναι τόσο βαριά ώστε στηρίζονται πλέον σε μεταλλικές σκαλωσιές, όπως αναφέρει το exploringgreece.

H Κως είναι ένα νησί που είναι αρκετά μακριά από την Αθήνα, αλλά μη διστάσεις να βάλεις αυτό το νησί στο πρόγραμμά σου για διακοπές και να είσαι σίγουρος πως δε θα το μετανιώσεις.

Είναι ένας προορισμός, ιδανικός για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών, από παρέες και ζευγάρια μέχρι και οικογένειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό