20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο πηγαίος κώδικας του World Wide Web πωλήθηκε για $5.4 εκατ. ως NFT

Ειδήσεις Ελλάδα

Το NFT του πηγαίου κώδικα για το World Wide Web που δημοπρατήθηκε από τον Sir Tim Berners-Lee πουλήθηκε για $5,434,500 σε μια δημοπρασία του Sotheby’s. Διατέθηκε προς πώληση στις 23 Ιουνίου, με αρχική προσφορά $1.000.

Σύμφωνα με τον Sotheby’s, τα έσοδα από την πώληση θα ωφελήσουν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν οι Sir Tim και Lady Berners-Lee.

Ο Berners-Lee δήλωσε:

Η δημοπρασία του πηγαίου κώδικα ως NFT μου έδωσε την ευκαιρία να κοιτάξω πίσω στο παρελθόν τη στιγμή που καθόμουν για πρώτη φορά να γράψω αυτόν τον κώδικα πριν από 30 χρόνια και να σκεφτώ πόσο μακριά έχει φτάσει το διαδίκτυο από τότε και πού θα μπορούσε να φτάσει τις επόμενες δεκαετίες. Είμαι ενθουσιασμένος που οι πρωτοβουλίες που υποστηρίζουμε εγώ και η Rosemary θα επωφεληθούν από την πώληση αυτού του NFT
Τί είναι το NFT;

Τα NFTs ή αλλιώς non-fungible tokens είναι digital assets, δηλαδή αντικείμενα ή έργα τέχνης ψηφιακής μορφής, όπως μπορεί να θεωρηθεί μία φωτογραφία, μία κάρτα ή και ένα βίντεο στην προκειμένη περίπτωση. Γενικότερα, στην γκάμα των NFTs μπορούν να συμπεριληφθούν «δημιουργίες» που ξεπερνούν τη φαντασία μας. Κοινώς τίποτα δεν αποκλείεται να απορριφθεί ώστε να θεωρηθεί NFT, επίκειται εξ ολοκλήρου από τον ευφάνταστο δημουργό.

Ας υποθέσουμε ότι είστε ο δημιουργός μίας ψηφιακής εικόνας και θέλετε να την υποβάλετε σε δημοπρασία ως NFT. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρακτικά θα έχετε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτήσιας, το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο blockchain (=σκεφτείτε το blockchain σαν ένα λογιστικό βιβλίο, αρκεί). Καθώς, λοιπόν, έχετε κατοχυρώσει την πνευματική ιδιοκτησία της δημιουργίας σας, είστε ο ιδιοκτήτης ενός NFT, που κατέχει τα δικαιώματα του περιουσιακού στοιχείου του και την απόδειξη κυριότητας του. Αυτό ήταν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό