20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο πεντάχρονος… μάγος του ποδοσφαίρου που καπάρωσε η Άρσεναλ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άρσεναλ ενέταξε στην προακαδημία της ένα πεντάχρονο αγόρι που για την ηλικία του κάνει αδιανόητα πράγματα με την μπάλα στα πόδια.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν φτάσει το επίπεδο της ανεύρεσης ταλέντων σε άλλο επίπεδο. Οι… κατάσκοποι των ομάδων φτάνουν μέχρι τις γειτονιές, τα πάρκα και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο μπορεί να παίζει το άθλημα ένα μικρό παιδί εκτός φυσικά από τις κατά τόπους ακαδημίες.

Η τελευταία μεγάλη ανακάλυψη ανήκει στην Άρσεναλ και αφορά τον μόλις 5 ετών Ζαίν Αλί Σαλμάν! Ο πιτσιρικάς που έχει 7.500 ακόλουθους στο instagram λόγω των βίντεο που ανεβάζει ο πατέρας του με τα ποδοσφαιρικά… ανδραγαθήματα του μικρού, έχει καπαρωθεί ήδη από τον λονδρέζικο σύλλογο και θα ενσωματωθεί στην ακαδημία της ομάδας μόλις συμπληρώσει τα εννιά του χρόνια.

Παρά τα σενάρια που ήθελαν τους ”κανονιέρηδες” να έχουν υπογράψει από τώρα τον Ζαίν, το κλαμπ διέψευσε κατηγορηματικά αυτή την εκδοχή, μιας και θα ήταν κόντρα στην παιδαγωγική τους φιλοσοφία. Άνθρωπος της ομάδας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: ”Σε αυτή την ηλικία ο Ζαίν δεν είναι την κομμάτι της ακαδημίας της Άρσεναλ. Αυτή την στιγμή απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο Κέντρο Εξέλιξης του Δυτικού Λονδίνου, ένα από τα κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε στην πόλη, παρέχοντας προπονητικά προγράμματα για παιδιά από τα 6 μέχρι τα 8. Το μικρότερο αγωνιστικό τμήμα της Άρσεναλ αφορά παιδιά ηλικίας 9 ετών και προτεραιότητα μας είναι ο τρόπος που μεγαλώνουν τα Μίρκα παιδιά”.

Τι κάνει, όμως, τόσο ξεχωριστό τον πεντάχρονο Ζαίν; Ο προπονητής του, Όστιν Σκόφιλντ, εξηγεί:

”Είναι πέντε χρονών αλλά κάνει την διαφορά ανάμεσε σε παιδιά με την διπλάσια ηλικία.  Είναι πολύ πιο γρήγορος από εκείνους και έχει πολύ μεγαλύτερη θέση και ικανότητα να παίζει με την μπάλα. Ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα, οι πάσες, η τεχνική του είναι όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Ο κυνηγός ταλέντων της Άρσεναλ, Στέφεν Ντινς, υπερθεματίζει: ”Αυτό το παιδί κάνει πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε, δεν θα μπορούσε να τα κάνει. Ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα, μοιάζει τόσο παράξενο για την ηλικία. Οποιοδήποτε άλλο παιδί δεν θα μπορούσε να το κάνει. Σε όποιον έλεγα, όταν τον πρωτοείδα πως είναι τεσσάρων ετών, δεν μπορούσε να το πιστέψει”.

Νίκος Αθανασίου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό