18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πενς καλείται να καταθέσει στην Επιτροπή Ενόρκων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Επιτροπή Ενόρκων καλείται να καταθέσει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, σχετικά με συζητήσεις που είχε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την εισβολή των υποστηρικτών του τελευταίου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Όπως μεταδίδει το CNN, με την απόφαση, που επισήμως παραμένει ακόμη σφραγισμένη και απόρρητη, ο δικαστής έκρινε επίσης ότι ο Πενς μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την 6η Ιανουαρίου. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Το NBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι με την απόφαση ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ υποχρεώνεται να εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων αλλά όχι και να καταθέσει για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Η εφημερίδα New York Times επιβεβαίωσε ότι ο δικαστής υποχρεώνει τον Πενς να εμφανιστεί στην Επιτροπή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από εκπροσώπους του Πενς ή του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσπάθειες του Τραμπ και των συμμάχων του να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.

Ο Πενς αυτήν την περίοδο διερευνά την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό