22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παπαγιάννης στα ραντάρ του ΝΒΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπαγιάννης υπήρξε το… άλλοθι του Παναθηναϊκού στην εφετινή αποτυχημένη σεζόν και νιώθει να περικυκλώνεται από τις σειρήνες πέρα από τον Ατλαντικό, με αρκετές ομάδες να κοιτάζουν την περίπτωσή του.

Την έκανε τη φασαρία του στην εφετινή σεζόν ο Γιώργος Παπαγιάννης και-ως γνωστόν-η ταχύτητα του ήχου είναι μεγάλη! Τόσο μεγάλη ώστε η φασαρία μεταδίδεται ακαριαία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ηχούν, λοιπόν, ξανά οι σειρήνες από το ΝΒΑ και ανεξαρτήτως του εάν ο PG (όπως τον αποκαλεί ο Ρικ Πιτίνο) έχει ευήκοα ώτα ή βάζει βουλοκέρι στα αυτιά του, αυτή η υπόθεση μπορεί να βγάζει ζουμί είτε άμεσα, είτε εν ευθέτω χρόνω…

Ως γνωστόν, ο εκ Μεγάρων ορμώμενος σέντερ δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό με πενταετές συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2023, δηλαδή σε έναν χρόνο από τώρα.

Ένα το κρατούμενο…

Η ρήτρα, οι Νικς και ο Πιτίνο

Το δεύτερο κρατούμενο έχει να κάνει με τη ρήτρα των 4.000.000 δολαρίων την οποία θα πρέπει να καταβάλει στους Πράσινους οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ ενδιαφέρεται να τον εντάξει τώρα στο ρόστερ της: τώρα, δηλαδή αυτό το καλοκαίρι…

Αυτό το ενδεχόμενο βεβαίως δεν είναι και πολύ εφικτό, λόγω του μεγάλου ύψους της ρήτρας, ωστόσο είναι βέβαιο πως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ξαναγίνεται κουβεντούλα για πάρτη του…

Χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση ή εκδήλωση επίσημου ενδιαφέροντος, θεωρείται ότι ο διεθνής σέντερ βρίσκεται στην ατζέντα τουλάχιστον τριών ομάδων της Ανατολής…

Μία από αυτές είναι οι Νικς, μάλιστα οι Νεοϋορκέζοι απευθύνθηκαν στον άλλοτε προπονητή τους (assistant coach 1983-1985, head coach 1987-1989) και ζήτησαν την άποψη του για τον λεγάμενο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από τις δυο θητείες του στον Παναθηναϊκό και το πέρασμα του από την Εθνική ομάδα, χώρια το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης εξελίχθηκε σημαντικά επί των ημερών του Αμερικανού και συν τοις άλλοις δεν έκοψαν κιόλας τις επαφές και την επικοινωνία τους.

Το γεύμα του Ρικ με τον Διαμαντίδη

Αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο τον 25χρονο σέντερ, αλλά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Νικ Καλάθη, ακόμη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τον οποίο ο Πιτίνο δεν συνυπήρξε στον Παναθηναϊκό, αλλά τις προάλλες εθεάθησαν να συντρώγουν στη Μύκονο!

Εκτός από την ομάδα του “Μεγάλου Μήλου”, η οποία έμεινε εκτός νυμφώνος τη σεζόν 2021-22, το όνομα του Παπαγιάννη κυκλοφορεί στα ενδότερα και στα πέριξ και άλλων ομάδων, όπως οι φιναλίστ του ΝΒΑ, Σέλτικς και οι Μπακς των αδελφών Αντετοκούνμπο!

Το εάν και κατά πόσον κάποια από αυτές ή άλλες ομάδες θα προχωρήσουν έτι περαιτέρω και το τι σχέδιο (μπορεί να) έχουν για τον ρόλο του Παπαγιάννη είναι κάτι που θα φανεί προσεχώς, ωστόσο στην παρούσα φάση υπάρχουν δυο συνθήκες: μια υφιστάμενη εδώ και τέσσερα χρόνια (η ρήτρα των 4.000.000 δολαρίων) και μία που προέκυψε χθες (19/6) με την δήλωση επαναδραστηριοποίησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με ό,τι αυτό το γεγονός μπορεί να συνεπάγεται στην προκειμένη περίπτωση.

Αβγάτισε τις μετοχές του

Το σίγουρο είναι ότι ο Παπαγιάννης αναβάθμισε θεαματικά το status του και αβγατίζει ξανά τις μετοχές του στο (πέραν του Ατλαντικού) μπασκετικό χρηματιστήριο.

Σε πείσμα της κακής εικόνας του Παναθηναϊκούς την ευρωλίγκα ο «Big Papa» διέπρεψε σε ατομικό επίπεδο στη Euroleague με μέσο όρο 10.3 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 1.7 τάπες σε 29 αγώνες της σεζόν.

Ο Παπαγιάννης έπαιξε βασικός σε 23 από τους 29 αγώνες του Παναθηναϊκού, είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας (65.3% στα δίποντα, 76.9% στις βολές), έβγαλε μέσο όρο 17.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και επελέγη στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μαζί με τον Κώστα Σλούκα, τον Βασίλιε Μίτσιτς, τον Σαβόν Σιλντς και τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Το…δάγκωμα στον Ταβάρες και το πρώτο άδοξο πέρασμα

Ως σέντερ στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν ψηφίσθηκε ο (φρεσκολουσμένος με τη σαμπάνια και τα κομφετί της κατάκτησης του ισπανικού πρωταθλήματος από τη Ρεάλ) Εντι Ταβάρες, τον οποίο πάντως ο Παπαγιάννης είχε κατασπαράξει, όταν βρέθηκαν ενώπιος ενωπιω στο ΟΑΚΑ.

Ο Παπαγιάννης επελέγη στο Νο 13 του ντραφτ του 2016 από τους Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι εκχώρησαν τα δικαιώματα του στους Κινγκς, ωστόσο το πέρασμα του από το ΝΒΑ υπήρξε βραχύβιο και όχι ένδοξο!

Σε 39 αγώνες με τους Κινγκς (38) και τους Μπλέιζερς (1) και σε 12.2 λεπτά συμμετοχής είχε μέσο όρο 4.1 πόντους και 3.2 ριμπάουντ, ενώ σε 33 ματς στη G-League με τους Ρίνο Μπίγκχορνς «έγραψε» 13.7 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 2.2 τάπες σε 30.6 λεπτά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Παπαγιάννης ξαναβρίσκεται στα ραντάρ του ΝΒΑ και αυτή η υπόθεση μπορεί να βγάλει αρκετό ζουμί!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό