32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Παναθηναϊκό και «πέταξε» προς το πρωτάθλημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 4-1 επί του «τριφυλλιού» και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ, θα κατακτήσει τον τίτλο αν «περάσει» την Κυριακή από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στη τελευταία αγωνιστική των play off.

Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έκανε απόψε ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Ο «δικέφαλος» του Βορρά διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, ανέβηκε στην κορυφή με 77 βαθμούς και με νίκη στη τελευταία αγωνιστική με τον Άρη εκτός έδρας την Κυριακή, θα πανηγυρίσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την ώθηση της Τούμπας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Τόμας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Από το δέκατο λεπτό κι έπειτα, το «τριφύλλι» πήρε τον έλεγχο του ματς, κυκλοφόρησε με ηρεμία αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι στο 19′ είδαν τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει το σουτ του Κωνσταντέλια, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν να έχουν μια ανούσια κατοχή. Η εικόνα του ματς «φώναζε» το χωρίς σκορ στην ανάπαυλα αλλά στο 37′ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ρούμπεν έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Κωνσταντέλιας πήρε, «σέρβιρε» υπέροχα και ο Τάισον άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αλλά χωρίς ουσία. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μπάμπα στο 61′ και στο 62′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια στιγμή για να ισοφαρίσουν, καθώς ο Κοτάρσκι έβγαλε το τετ α τετ με τον Σπόραρ.

Ο ΠΑΟΚ τελικά πέτυχε το 2-0 με πέναλτι του Ζίβκοβιτς στο 72′, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 76′ με τον Γερεμέγεφ αλλά στο φινάλε οι γηπεδούχοι ήταν κυνικοί στους ανοιχτούς χώρους και έφτασαν σε θρίαμβο. Ο Βιερίνια στο 89′ έκανε το 3-1 και στον έξτρα χρόνο ο Ζίβκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό