35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός “σκούπισε” τον Άρη, άντεξε το ξύλο και πάει και πάλι τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν του Άρη και στο “Αλεξάνδρειο” με 80-65 και πήραν την πρόκριση στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, βγαίνοντας αλώβητοι από το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι των αντιπάλων του. 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στον Άρη και στο “Αλεξάνδρειο”, επικράτησε με 80-65 και πήρε την πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan Basket Leageu, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. 

Το παιχνίδι ήταν κακό από το ξεκίνημά του με τον Παναθηναϊκό να μη δείχνει συγκεντρωμένος και τον Άρη να προσπαθεί από νωρίς να δείξει τις… άγριες ορέξεις του. Και όταν λέμε άγριες δεν εννοούμε για την νίκη αλλά για το πολύ σκληρό παιχνίδι που έπαιζε. Η αστοχία και των δύο «οδήγησε» το ματς σε χαμηλό σκορ με τον Μπαλτσερόφκσι να κάνει το 6-7 στο 5’ και τον Γκάλινατ σιγά-σιγά να «ζεσταίνεται». Ο Άρης συνέχιζε να παίζει πολύ δυνατή άμυνα, με την ανοχή των διαιτητών, ο Γκάλινατα είχε συνδεθεί με το καλάθι του Παναθηναϊκού για το 11-9 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-13 από τον Σταρκ.

Στη συνέχεια ο Λεσόρ άρχισε να βρίσκει λύσεις αλλά το ματς πήγαινε στα… κόκκινα, με τους παίκτες του Άρη να συνεχίζουν να παίζουν πάρα πολύ σκληρά έως και επικίνδυνα. Ο Γκάλινατ, επιθετικά ήταν ο μόνος που «πονοκεφάλιαζε» τον Αταμάν, αλλά ο Χουάντσο ήταν ο παίκτης που έδινε απαντήσεις και έκανε τη διαφορά. Ο Ισπανός παίκτης έκανε το 22-25 στο 15’, ο Γκραντ συνέχιζε να είναι ο παίκτης που έδινε τον ρυθμό με τους «πράσινους» κόντρα στο ξύλο του Άρη να κάνει σερί 6-13 και να «κλείνει» το ημίχρονο προηγούμενος με 28-36.

Ήταν ξεκάθαρο πως οι διαιτητές είχαν χάσει τον έλεγχο του αγώνα, αδυνατώντας να τιμωρήσουν τους παίκτες του Άρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 18 φάουλ που χρεώθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» μοιάζουν ελάχιστα σε σχέση με ότι γινόταν στο παρκέ του «Αλεξάνδρειο» με τους διαιτητές να μοιράζουν τεχνικές ποινές στον Παναθηναϊκό με τη… σέσουλα. Αταμάν, Σλούκας και Γκριγκόνις ήταν σε έξαλλη κατάσταση με τον Τούρκο τεχνικό να διαμαρτύρεται έντονα και να λέει προς τους διαιτητές πως «Δεν είναι μπάσκετ αυτό».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει μια καλή διαφορά. Με τον Παπαπέτρου και τον Ναν να παίρνουν πρωτοβουλίες, αλλά και τον Μήτγολου να μπαίνει στη «μάχη» οι «πράισνοι» άνοιξαν  τη διαφορά και στο 25’ το σκορ ήταν 33-47. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση της διαφοράς, ο Ναν το πήρε… προσωπικά και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 49-60. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα όχι μόνο να διατηρήσει τη διαφορά αλλά να την αυξήσει κιόλας, μιας και οι «πράσινοι» πέρασαν και το φράγμα των 20 πόντων, (53-74 με τρίποντο του Γκριγκόνις) με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση στους τελικούς με σκορ 80-65. 

Τα Δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80.

Δείτε εδώ τα στατιστικά 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό