24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Λαμία ήταν τεράστια και δεδομένη. Το 1-0 της Λεωφόρου έδινε προβάδισμα υπέρ του «τριφυλλιού», το οποίο ολοκλήρωσε την αποστολή του απόψε το απόγευμα στο «Αθανάσιος Διάκος».

Οι «πράσινοι» με σοβαρή εικόνα επικράτησαν 2-0 επί της ομάδας της Φθιώτιδας και πήραν το εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 2014. Τα γκολ του Ιωαννίδη και του Παλάσιος έδωσαν την νίκη στο «τριφύλλι» που έκανε και το απαραίτητο φρεσκάρισμα των βασικών ενόψει Άρη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι αλλά δεν είχαν καλές επιλογές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου για να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Μόνο δύο αξιόλογες στιγμές με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, με την Λαμία να κλείνει τους χώρους αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Η στιγμή που καθόρισε την εικόνα της αναμέτρησης ήρθε στο 42′. Ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Τζανετόπουλου και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0. Η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει.

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Παλάσιος στο 58′ και «κλείδωσε» τη νίκη. Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δύο καλές στιγμές με Μπεχαράνο και Μπαγκουρά αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν δύο ευκαιρίες με τον Καρλίτος για τρίτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έγινε ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου και περιμένει τον νικητή του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για να μάθει τον αντίπαλό του το βράδυ της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό