18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πάπας προσεύχεται για την Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Για Ειρήνη στην Ουκρανία προσευχήθηκε σήμερα Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να επικρατήσει ο διάλογος επί των μεροληπτικών συμφερόντων για την επίλυση της κρίσης στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία.

Την περασμένη Κυριακή ο Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς από όλες τις θρησκείες να προσευχηθούν σήμερα για τον τερματισμό της κρίσης λέγοντας ότι οι εντάσεις στην περιοχή απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης και κινδυνεύουν να προκαλέσουν τεράστιες επιπτώσεις.

“Σας ζητώ να προσευχηθείτε για την ειρήνη στην Ουκρανία και να το κάνετε συχνά στη διάρκεια της ημέρας”, είπε ο Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του προσθέτοντας ότι ελπίζει να ξεπεραστούν “οι πληγές, οι φόβοι και οι διχασμοί”.

Καθώς οι άνθρωποι στην Ουκρανία και αλλού προσεύχονταν, ο Φραγκίσκος είπε ότι ελπίζει οι “προσευχές που σήμερα ανυψώνονται στους ουρανούς να αγγίξουν το μυαλό και την καρδιά των παγκόσμιων ηγετών ώστε να επικρατήσει ο διάλογος και το καλό όλων να μπει μπροστά από τα μεροληπτικά συμφέροντα”.

Ξεφεύγοντας από το κείμενό του ο Πάπας υπενθύμισε ότι πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν επίσης υποφέρει από πείνα και “από τόση αγριότητα”.

Αυτή ήταν μια προφανής αναφορά στα περίπου τρία με τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους στις αρχές της δεκαετίας του 1930 όταν ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν επέβαλε την κολεκτιβοποίηση της γεωργίας και άλλες πολιτικές με στόχο να συνθλίψει τον ουκρανικό εθνικισμό.

Η τραγωδία, την οποία αρκετές χώρες έχουν αναγνωρίσει ως μια μορφή γενοκτονίας, αποκαλείται “Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας” ή Γολoντομόρ.

“Είναι ένας λαός που υποφέρει”, είπε ο πάπας για τους Ουκρανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό