20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ορφέας Περίδης στα Lighthouse Sessions του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Tα Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά μουσικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και ενώνουν τη συνέντευξη με τη συναυλία και την τζαζ με το ελληνικό τραγούδι δημιουργώντας ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

Ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τη ζωή και τη μουσική τους διαδρομή, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 21:00, καλεσμένος του Κτιστάκη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ είναι ο Ορφέας Περίδης. Ο σημαντικός Έλληνας τραγουδοποιός συναντά το ευέλικτο μουσικό σύνολο του Κτιστάκη και πειραματίζονται με τζαζ και κλασικό ήχο. Κομμάτια-σταθμοί των 90’s και στιγμές από τη μετέπειτα πορεία του Ορφέα Περίδη αποδίδονται με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, εν αναμονή του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου.

Τραγουδοποιός που ένωσε το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι με τις αναζητήσεις, τους ήχους και τις ενδοσκοπικές τάσεις της γενιάς του, ο Ορφέας Περίδης εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990, συμμετέχοντας με τρία δικά του τραγούδια στον δίσκο «Σύνεργα» του Νίκου Παπάζογλου. Το 1993, το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Αχ Ψυχή Μου Φαντασμένη» σημειώνει μεγάλη επιτυχία και τον καθιερώνει. Τρία χρόνια μετά, ακολουθεί το «Καλή Σου Μέρα Αν Ξυπνάς». Στα επόμενα χρόνια, θα συνεργαστεί στενά με καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Ρασούλης, ο Πέτρος Βαγιόπουλος και η Λιζέτα Καλημέρη, ενώ από το 2020 συμπράττει επί σκηνής με τον βιρτουόζο της κιθάρας Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Την χρονιά που διανύουμε αναμένεται να κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του για παιδιά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με παρουσία κοινού αλλά θα μεταδοθεί και ζωντανά από τις πλατφόρμες του ΚΠΙΣΝ: την ιστοσελίδα του (www.snfcc.org), τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube. Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 5 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/OrfeasPeridis και στις σελίδες στα social media @SNFCC

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό