24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

‘Ο Ομπράντοβιτς ξέρει πώς να παίρνει το καλύτερο από τον παίκτη του, έμαθα πολλά σε σύντομο διάστημα’

Ειδήσεις Ελλάδα

BASKETBALL CH. LEAGUE

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΙΤΟΣ
29.09.2022 | 15:29

Ο Τάιλερ Ένις ως παίκτης της Τόφας
FIBA

Πολύ περισσότερο χρόνο θα ήθελε να έχει περάσει ο Τάιλερ Ένις δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά τούτο δεν κατέστη δυνατό ενόσω ανήκε στη Φενέρμπαχτσε. Διότι τραυματίστηκε.

Αποδεδειγμένα η τύχη δεν έχει φερθεί με επιείκεια στον Τάιλερ Ένις. Αν και θα μπορούσε ν’ ανήκει σε μια ελίτ ομάδα της EuroLeague, οι διαδοχικοί τραυματισμοί τον έχουν φρενάρει. Πλέον ανήκει στην Τόφας. Του Δημήτρη Πρίφτη και μαζί πανηγύρισαν την είσοδο στους ομίλους του Basketball Champions League μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Μιλώντας στη Mozzart με αφορμή την επιτυχία της τουρκικής ομάδας σε αυτή τη πρόωρη φάση της νέας σεζόν, ο Ένις πήγε αρκετά πίσω. Πήγε στη σεζόν (2018-19) που διέβη τον Ατλαντικό και πέρασε στην Ευρώπη για να παίξει στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είχε υπογράψει μάλιστα συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Μόνο που η σοβαρή ζημιά στον αστράγαλο τού στέρησε κάτι περισσότερο από τις μόλις τρεις συμμετοχές του στην EuroLeague, αλλά κυρίως την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα σ’ έναν μεγάλο δάσκαλο του σπορ. Πρόλαβε τουλάχιστον ν’ αντιληφθεί πολλά για το ποιόν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε “δεν ήμουν με τον Ομπράντοβιτς για πολύ καιρό αφού τραυματίστηκα. Μαζί του έμαθα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και λυπάμαι που δεν συνεργαστήκαμε περισσότερο. Γνωρίζει πώς να πάρει το καλύτερο από τον παίκτη. Αυτό είναι σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας του. Μου έχει αφήσει μια πικρή γεύση στο στόμα μου, διότι εκείνη τη σεζόν η Φενέρμπαχτσε έφτασε στο Final Four της EuroLeague και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Ίσως θα μπορούσα να ήμουν κομμάτι του παζλ που χρειαζόταν για τον τίτλο”.

Σε άλλη απάντησή του ο Ένις ισχυρίστηκε πως ο Χάρντεν και ο Αντετοκούνμπο είναι οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, επισημαίνοντας πάντως ότι ο Αϊζέια Τόμας ήταν εκείνος που επηρέασε περισσότερο το μυαλό του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό