35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ και πάει για… στέψη στο ΟΑΚΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα ματς που «έσπασαν» καρδιές, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 24-22 κατόπιν παράτασης (21-21 κ.δ.) στον τρίτο αγώνα της Νίκαιας και έκανε το 2-1 στη σειρά της τελικής φάσης Handball Premier, όντας μια ανάσα από την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τζηρά ενώ για τους φιλοξενούμενους συνέβαλε τα μέγιστα ο Μαντάλινιτς, που δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ήττα της ομάδα του. Καθοριστικός για τους νικητές ο Κοτανίδης με τις μεγάλες αποκρούσεις του που κράτησε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα τακτικά λάθη της ΑΕΚ και τιμώρησε τους αντιπάλους τους, με την εικόνα των δύο ημιχρόνων να είναι αντίθετη και στο δεύτερο μέρος οι δύο μονομάχοι να αυξάνουν την έντασή τους.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού με τον κόσμο μετά το 2-1 επί της ΑΕΚ για τους τελικούς της Α1 χάντμπολ pic.twitter.com/jfyTWPn479

— flash.gr (@Flashgr_) June 10, 2024

Παρά το θετικό αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες έχουν παράπονα από τη διαιτησία, ενώ δεδομένης της ποιότητας και της κλάσης των δύο ομάδων, το σκορ κυμάνθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πλέον, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 13 Ιουνίου όταν και είναι προγραμματισμένος ο τέταρτος αγώνας της σειράς και ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ ένεκα επεισοδίων που είχαν εκτυλιχθεί από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» στο προηγούμενο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η «Ένωση» θα προσπαθήσει εκ νέου να ισοφαρίσει τη σειρά και να πάει την υπόθεση τίτλου σε πέμπτο παιχνίδι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους στέψει πρωταθλητές.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-6, 7-7, 8-8. 10-11 (ημ.), 13-13, 14-15, 18-17, 19-19, 21-20, 21-21 (κ.δ.), 23-21 (ημ. παρ.), 24-22

Δημήτρης Δράκος



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό