16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει ούτε… προπονητή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ξεπάτωσε για δεύτερη φορά τη Φενέρμπαχτσε και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τη σουλτανική εμφάνισή του.

Έτυχε να αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου και έπεσε στην περίπτωση.

Στις 31 του πρώτου μήνα του 1985 γεννήθηκε στο Μπουρός της Σουηδίας (όπου παρεμπιπτόντως έπαιξε η Εθνική στην Α’ φάση του EuroBasket του 2003) η Έλενα Παπαρίζου, η οποία μετά από είκοσι χρόνια, στο Κίεβο, εκτόξευσε την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Νο1 του διαγωνισμού της Eurovision.

Και με ποιο τραγούδι; Εδώ σε θέλω μάστορα! Με το “My Number One” που οι Πειραιώτες του δίνουν και καταλαβαίνει!

Απόντες, λέει, ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ, ε και;

Οι δυο κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού από πλευράς στατιστικής είναι ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Κώστας Σλούκας, σωστά; Σωστά! Σωστά, αλλά… λάθος εάν κι εφόσον κάποιοι πίστευαν δίκην άπιστων Θωμάδων, ότι η δυναμική και η προοπτική των τρις πρωταθλητών Ευρώπης αρχίζει και τελειώνει σε δαύτους.

Το λένε και τα χαρτιά μου, όπως φώναζε προς επίρρωσιν του λόγου του, ο συχωρεμένος ο Δημητρης Τσοβόλας από του βήματος της Βουλής.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ, που προφανώς είναι το γκραν φαβορί για τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου, δεν έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και τι μ’ αυτό; Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας νικώντας με το εμφατικό σκορ 95-71.

Ο Σαλονικός γκαρντ απουσίασε από τα εκτός έδρας ματς με τη Βίρτους και τη Φενέρμπαχτσε. Ε και τι έγινε; Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο θρίλερ της Μπολόνια και έκανε παρέλαση χθες στην Πόλη, σε δυο εξ ορισμού δύσκολα ματς στα οποία θεωρητικώς η παρουσία του Σλούκα θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ ώστε να ελεγχθεί ο ρυθμός, να κρατηθεί με ασφάλεια η μπάλα και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

“Κολοκύθια τούμπανα” που λέει και ο Μάκης ο Γιατράς.

Δεν χρειάζεται ούτε τον… Μπαρτζώκα

Γελώ τώρα που το γράφω αυτό και συν τοις άλλοις ελπίζω να μη με παρεξηγήσει και να μη μου κακιώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά με το βιολί που βαράει η ομάδα του, μπορεί (μετά τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ) να είναι περιττή και η δική του παρουσία!

Το είχε πει, άλλωστε αυτό, εμμέσως πλην σαφώς στις 19 Ιουνίου του 2017 ο τότε πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν είχε προπονητή.

Πέρα από τον αστεϊσμό μου, όλα αυτά κατατείνουν σε ένα συμπέρασμα: ο Ολυμπιακός είναι όντως ένας χαμαιλέων που μπορεί να αλλάζει χρώματα και λεοντές και να προσαρμόζεται στις συνθήκες του εκάστοτε περιβάλλοντος στο οποίο σουλατσάρει!

Ήρθαμε μια νύχτα ξαφνικά

Χθες οι Πειραιώτες (θαρρώ πως) το τερμάτισαν και σκόρπισαν σοκ και δέος απανταχού της ευρωπαϊκής μπασκετικής γης, διότι, διάβολε, δεν είναι και μικρό πράγμα να ξεπατώνεις τη Φενέρμπαχτσε στο σπίτι της και να της ρίχνεις 20 πόντους στο κεφάλι.

Είκοσι οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι 47, συνυπολογιζομένου και του 94-67 με το οποίο την είχε ποδοπατήσει στις 13 Δεκεμβρίου στο Νέο Φάληρο.

OPINIONS

31 Ιανουαρίου 2023 22:46

Πλάκα πλάκα και επειδή πριν από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, είχε προηγηθεί εκείνος της ΑΕΚ απέναντι στη Γαλατασαράι του Ανδρέα Πιστιόλη, επίσης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ηλίας Καντζούρης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έστειλαν ένα ραβασάκι στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ελόγου τους όντως ήρθαν μια νύχτα ξαφνικά!

Το τρομακτικό παιχνίδι

Χθες -και αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά προϊούσης της εφετινής σεζόν- το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν απ’ όλα: και ορμητικό (βλέπε 93 πόντοι) και κυριαρχικό και πληθωρικό (με έξι παίκτες να σκοράρουν διψήφιο νούμερο πόντων) και φαντασμαγορικό και στ’ αλήθεια τρομακτικό!

Τρόμαξε κόσμο και κοσμάκη με την εμφάνιση του και προφανώς επιφυλάσσεται δια τα περαιτέρω, που θα τα συναντήσει μεθαύριο στο σπίτι του όπου υποδέχεται την Αναντολού Εφές, με την προσδοκία να μην του γυρίσει ανάποδα η απειλητική ατάκα του “Σουλτάνου”!

Αυτό είναι όντως ένα μεγάλο ματς όχι μονάχα διότι αποτελεί ένα μεταχρονολογημένο rematch του δραματικού ημιτελικού στο Final 4 του Βελιγραδίου, αλλά επειδή οι Ερυθρόλευκοι καλούνται και οφείλουν να εξαργυρώσουν και να κεφαλαιοποιήσουν τη χθεσινή νίκη τους.

Η προστιθέμενη αξία

Εάν ρίξουν στο κανναβάτσο και την Αναντολού Εφές, είναι σαφές ότι θα αβγατίσουν τη δεδομένη προστιθέμενη αξία της διθυραμβικής νίκης τους απέναντι στους έτερους Καππαδόκες. Ένα το κρατούμενο, αλλά υπάρχει και δεύτερο: το λίπος που θα προσθέσουν στο κορμί τους και θα τους φανεί πολύ χρήσιμο στη συνέχεια και προς άγραν του πλεονεκτήματος έδρας ου μην και της πρώτης θέσης με ό,τι αυτά συνεπάγονται στα playoffs.

Xθες, λοιπόν, έλειπε ο Σλούκας. Έλειπε επίσης, σε μια βραδιά που ο Βεζένκοβ δεν έπιασε την ταρίφα του (12π. έναντι των 19.9 του μέσου όρου του) ο αντ’ αυτού, Αλεκ Πίτερς. Έδωσαν όμως το παρών και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο ο Κώστας Παπανικολάου και ο Αϊζέια Κάναν.

Τα “Two Cups” του Παπανικολάου

Σκόραραν συμισακά, που λένε και στο χωριό μου 41 πόντους, υπερτριπλασιάζοντας τον αθροιστικό μέσο όρο τους στην εφετινή σεζόν και αυτό λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν ακόμη περισσότερα.

Ο Παπανικολάου, όπως σωστά το έθεσε ο Μπαρτζώκας, είναι ένας παίκτης με δυο τρόπαια Ευρωλίγκας στο παλμαρέ του. “Two Cups”, όπως έλεγε πριν από τριάντα χρόνια ο (τότε προπονητής του Παναθηναϊκού) Ζέλικο Παβλίσεβιτς υπερασπιζόμενος την περιουσία, την ιστορία και την υστεροφημία του απέναντι στην καταιγιστικά αρνητικά κριτική.

OPINIONS

01 Φεβρουαρίου 2023 08:25

Ο Κάναν δεν έχει δυο Ευρωλίγκες, του γλίστρησε κιόλας ένα EuroCup (με την Ούνικς Καζάν), αλλά είναι ένας παίκτης ο οποίος εκτός από το ταλέντο, έχει και μεγάλο εγωισμό.

Ένιωσε να του ζαλίζουμε τον έρωτα, όσο καιρό βρισκόταν σε ύφεση και μάλιστα κυκλοφόραγαν σενάρια για την αντικατάσταση του, ωστόσο φρόντισε να αλλάξει το τσιπάκι του την κατάλληλη στιγμή και έγινε αυτός που επέπρωτο να είναι.

Ο Κάναν και ο “Κωλοτούμπας” Ρίβερς

Το αν θα γίνει κιόλας ένας μοντέρνος Ντέιβιντ Ρίβερς, αυτό θα φανεί εν καιρώ τω δέοντι. Το γράφω αυτό μετά λόγου γνώσεως και μνήμης: καθ’ όλη τη σεζόν 1996-97 ο Ρίβερς είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του και αυτό το γεγονός δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να βρει τη σταθερά στο παιχνίδι του.

Έβγαινε λοιπόν κάθε πρωί στο ραδιόφωνο του “NITRO” ο Πέτρος Κωστόπουλος και “Κωλοτούμπα” τον ανέβαζε, “Κωλοτούμπα” τον κατέβαζε! Η Ιστορία άρχισε να γράφεται διαφορετικά και κατέληξε στην αναγόρευση του Ολυμπιακού σε Ρωμαίο Αυτοκράτορα, όταν ο συχωρεμένος ο Ντούντα έβαλε δίπλα του στη βασική πεντάδα τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο Μπαρτζώκας δεν χρειάζεται να κάνει μια τέτοια κίνηση: ο Κάναν έχει δίπλα του το εργαλείο που λέγεται Γουόκαπ και οι δυο τους έκαναν τη δουλειά όμορφα και παστρικά. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά ή μάλλον (σε ό,τι αφορά το χθεσινό ματς) ούτε Σλούκας ούτε ζημιά!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό