16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να χάσει μέσα σ’ αυτό το ΣΕΦ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον Ολυμπιακό που δεν γινόταν να χάσει αυτό το Challenge Cup και τη συνέχεια της χρονιάς στην οποία οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πάρουν ακόμα τρεις τίτλους.

Αυτό που φαινόταν ως δεδομένο επιβεβαιώθηκε το βράδυ τη Τετάρτης. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη δουλειά και έφτασε στην κατάκτηση του Challenge Cup κόντρα στην Μακάμπι.

Η μεικτή κόσμου των Ισραηλινών δεν μπόρεσε να κάνει νέα υπέρβαση και οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν στο κατάμεστο ΣΕΦ την κατάκτηση του τρίτου τους ευρωπαϊκού τίτλου.

ΒΟΛΕΪ

15 Μαρτίου 2023 20:58

Αυτός ήταν και ο πρώτος μεγάλος στόχος αυτής της ομάδας και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Το σερβίς έκανε τη μισή δουλειά

Όπως συνέβη και στο Ισραήλ έτσι και τώρα το σέρβις ήταν εκείνο που έκανε τη μισή δουλειά. Ο Ολυμπιακός πίεσε την Μακάμπι με σερβίς τακτικής και έκανε πιο εύκολη τη ζωή του.

Είτε άμεσα με άσους, είτε χαλώντας την αντίπαλη υποδοχή ο Ολυμπιακός έβγαλε με επιτυχία το σχέδιο του Τζουλιάνι πάνω στο τάραφλεξ.

Ούτως οι άλλως οι ερυθρόλευκοι ήταν δεδομένο ότι υπερείχαν πάνω στο φιλέ και η αργή ανάπτυξη της Μακάμπι η οποία προήλθε από την πίεση στο σέρβις των ερυθρόλευκων έγινε βούτυρο στο ψωμί τόσο για το μπλοκ (απευθείας πόντοι) όσο και για το μπλοκ άμυνα της ομάδας του Τζουλιάνι.

Δε γινόταν να χάσει

Τα παραπάνω δύο στοιχεία (σερβίς και μπλοκ-άμυνα) ήταν αυτά που έκαναν πιο εύκολη τη δουλειά του Ολυμπιακού αφού η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν δεδομένη.

Ναι, η Μακάμπι διαθέτει ένα μαχητικό σύνολο το οποίο και έδειξε σε όλη την πορεία της στη διοργάνωση (ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία στα μεταξύ τους ματς), ωστόσο ήταν φανερό ότι είχε ήδη σπάσει το ταβάνι και δεν γινόταν να πάει παραπάνω.

Δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός δε γινόταν να χάσει στο συγκεκριμένο ματς. Είχε όλα τα δεδομένα υπέρ του, διαθέτει δεδομένα καλύτερα ομάδα από την Μακάμπι και έπαιζε στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Πήρε το πρώτο, θέλει να σπάσει την κατάρα

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έβαλε τικ στον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς του. Να κατακτήσει δηλαδή το Challenge Cup.

Η χρονιά όμως όχι μόνο δεν τελείωσε εδώ, αλλά η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική. Ο Τζουλιάνι και οι παίκτες του στοχεύουν όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

Με χρονική σειρά οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν το Λιγκ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό και μετά ακολουθούν το Final Four του Κυπέλλου και τα playoffs του πρωταθλήματος.

ΒΟΛΕΪ

16 Μαρτίου 2023 05:01

Για τους λάτρεις των αριθμών και της ιστορίας να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός τις προηγούμενες δύο φορές που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο δεν πήρε κανέναν άλλον εκείνη τη χρονιά.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα αλλά η αποστολή τους δε θα είναι εύκολη κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η διαχείριση της συνέχειας

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ, στην εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και την κούραση. Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν τους δύο από τους τρεις εναπομείναντες τίτλους που διεκδικούν κάτι που από μόνο του ανεβάζει το βαθμό της δυσκολίας.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει και τους υπόλοιπους τίτλους της χρονιάς. Το εάν θα τα καταφέρει θα το δείξει το προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό