15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ολυμπιακός δίπλα και στο γυναικείο ποδόσφαιρο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έγραψαν ιστορία οι δύο σχολές του Ολυμπιακού Πεντέλης και Χίου με το φιλικό ματς που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη. Εκεί όπου αγωνίστηκαν τα δύο γυναικεία τμήματα των ομάδων του δικτύου των σχολών του Ολυμπιακού και αυτό ήταν το πρώτο φιλικό ματς ανάμεσα σε δύο γυναικείες ομάδες με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι δύο ομάδες έδωσαν το «παρών» στο Ρέντη και τα κορίτσια έζησαν μία μεγάλη εμπειρία, δίνοντας το φιλικό ματς μέσα στο αθλητικό κέντρο όπου προπονείται καθημερινά και η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο υπεύθυνος της σχολής Πεντέλης, Γιώργος Ντούσκος, βράβευσε τον Διευθυντή του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλη Νάνο.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σολωμός (Στέλεχος του Δικτύου Σχολών), παρέδωσε στις δύο τερματοφύλακες από ένα ζευγάρι γάντια, ενώ αντάλλαξαν και δώρα οι δύο σχολές.

Ο αγώνας είχε αρκετές όμορφες στιγμές, με τις αθλήτριες των δύο ομάδων να απολαμβάνουν την κάθε εμπειρία που έζησαν αλλά και την αναμέτρηση στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια ήταν ισόπαλο και μετά από εισήγηση των υπευθύνων οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τη Σχολή της Πεντέλης να παίρνει τη νίκη, σε ένα παιχνίδι όμως στο οποίο το αποτέλεσμα είχε μικρή σημασία μπροστά στην ιστορική στιγμή των δύο σχολών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, μίλησαν τα στελέχη του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού με την Έλσα Πιτσάκη, να δηλώνει: «Στηρίζουμε τον γυναικείο αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Θα είναι μεγάλη μας χαρά πολλά κορίτσια στο μέλλον να έρθουν στις Σχολές του Ολυμπιακού και στο μέλλον ίσως και σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Παράλληλα ο Χρήστος Σολωμός, επίσης στέλεχος του Δικτύου, συμπλήρωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία θα γίνει θεσμός και θα γίνεται συχνά. Πολλές άλλες σχολές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Χίου και της Πεντέλης και θα δημιουργήσουν γυναικεία τμήματα και γυναικείες ακαδημίες».

Από την πλευρά της το μέλος της ακαδημίας του Ολυμπιακού Κωνσταντίνα Μυλωνά, δήλωσε: «Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερες κοπέλες να ασχολούνται με το άθλημα και εμείς εδώ στον Ολυμπιακό στηρίζουμε τον γυναικείο αθλητισμό και το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η σχολάρχης της Χίου, Χριστίνα Σαράφη, η οποία αρχικά ευχαρίστησε το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού για τη φιλοξενία και παράλληλα σχολίασε τη χαρά που ένιωσαν τα κορίτσια της σχολής με την παρουσία τους στο Ρέντη, καθώς είναι ένα νεοσύστατο τμήμα στη σχολή της Χίου και στόχος είναι η προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Με τη σειρά του ο σχολάρχης και υπεύθυνος της σχολής Πεντέλης, Γιώργος Ντούσκος, τόνισε: «Έτσι γράφεται η ιστορία, είναι το πρώτο παιχνίδι που γίνεται στο Δίκτυο και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Γενικότερα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, το δίκτυο. Γίνεται μία μεγάλη ανάπτυξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και προσπαθούμε και εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Για εμάς στη σχολή Πεντέλης είναι η τρίτη χρονιά παρουσίας του γυναικείου μας τμήματος.

Την προηγούμενη σεζόν λάβαμε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, χάνοντας την άνοδο για ένα παιχνίδι. Περιμένουμε να μαζέψουμε κορίτσια στο γήπεδο, με στόχο να λειτουργήσουμε και να μεγαλώσουμε την κατηγορία των κοριτσιών με σκοπό αργότερα να υπάρξει “δεξαμενή” από την οποία θα στελεχώνεται η πρώτη ομάδα». Παράλληλα οι αθλήτριες μέσω του Olympiacos TV, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στηρίζοντας τις δράσεις της οικογένειας του Ολυμπιακού.

Τέλος, μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες, άπαντες αποχώρησαν χαμογελαστοί, με την υπόσχεση να ανανεώσουν το ραντεβού τους στο άμεσο μέλλον και τα φιλικά ανάμεσα στα γυναικεία τμήματα να γίνουν θεσμός από τον Ολυμπιακό και το δίκτυο των σχολών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό