21.8 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λούκας Βιλντόζα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την μεταγραφή του Λούκας Βιλντόζα, ο οποίος αποδεσμεύτηκε λίγο νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Το «τριφύλλι» μερικά λεπτά πριν γνωστοποίησε πως ο Αργεντινός αποτελεί «παρελθόν» από την ομάδα κι αμέσως ο ίδιος ανακοινώθηκε ως νέος παίκτης των Πειραιωτών.

Ο Λούκα Βιλντόζα υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στο «τριφύλλι» από τον Ερυθρό Αστέρα και είχε συνεισφορά στην Euroleague και το Πρωτάθλημα Ελλάδας που κατέκτησε ο σύλλογος. Ωστόσο, ο ίδιος δεν κατάφερε να προσφέρει τα επιθυμητά και ουσιαστικά δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Εργκίν Αταμάν, μην αναδεικνύοντας το ταλέντο που διαθέτει.

Ο 28χρονος υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο αξίας 2.5 εκατ. ευρώ. Στον Ολυμπιακό θα πλαισιώσει τους Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη στις θέσεις των γκαρντ, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να έχει ανακοινωθεί την Κυριακή (30/06).

Στα 28 του (γεννημένος στις 11 Αυγούστου του 1995), ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί στην Κίλμες, στη Μπασκόνια, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Μιλγουόκι Μπακς και τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε σε Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό. Σταθερό μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, έχει κατακτήσει μαζί της ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα.

Τη σεζόν 2023/24 ο Βιλντόζα είχε 5.7 πόντους (42% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο, 76% στις βολές), 1.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 4.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 14:56 σε 28 αγώνες της Euroleague.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό