18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο οδοκαθαρισμός της πόλης στον 21ο αιώνα (ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οδοκαθαρισμός της Αθήνας στη νέα εποχή. Στην αναβάθμιση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καθαριότητας προχωρά συντονισμένα ο Δήμος της Αθήνας υλοποιώντας το σχέδιό του για καθαρότερες γειτονιές με σύμμαχο την τεχνολογία.  

Η Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου διαθέτει πλέον 37 ηλεκτρικές σκούπες Glutton που επιχειρούν καθημερινά σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της  πρωτεύουσας. Πρόκειται για ηλεκτρικά, απορροφητικά σάρωθρα πεζού χειριστή που χρησιμοποιούνται σε αρκετές μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, παρέχοντας καλύτερο αποτέλεσμα από τις κλασικές σκούπες.  

Με αθόρυβη λειτουργία τα σάρωθρα, απορροφούν ελαφρά απορρίμματα, από ξερά φύλλα μέχρι και τενεκεδάκια αναψυκτικών ή πλαστικά μπουκάλια κ.α.. Επιπλέον είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον καθώς παράγουν μηδενικούς ρύπους. 

Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα απλή, αποδίδουν καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερη σωματική καταπόνηση για τους  χειριστές – εργαζόμενους στην καθαριότητα.  Οι 37 ηλεκτρικές σκούπες θα σαρώνουν πρωί και απόγευμα, πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομους. Με στόχο να γίνει άμεσα εμφανής στους Αθηναίους η εικόνα μιας καθαρής Αθήνας. Στο κέντρο και σε κάθε μια τις 129 γειτονιές της.    

“Πέρα από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο καθαρίζεται πλέον η Αθήνα, είχαμε και έναν πολύ σημαντικό στόχο μπροστά μας. Να δώσουμε στους ανθρώπους της καθαριότητας του δήμου μας, τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, έπειτα από χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του, χρησιμοποιώντας τα μέσα καθαριότητας που χρησιμοποιούν οι δήμοι αρκετών ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Είναι κάτι που δικαιούνται οι Αθηναίοι, για να μπορούν να απολαμβάνουν την πόλη καθαρή”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό