22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ντε Μπουρ και ο Ντε Μπερ, ο Μιλά που μίλησε και οι περιγραφές που λατρέψαμε σε Euro και Μουντιάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Euro 2020: Στη νοκ-άουτ φάση περνάει η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και στο μυαλό μας έρχονται αναμνήσεις από προηγούμενα μεγάλα τουρνουά αλλά και περιγραφές που έχουν μείνει… ανεξίτηλες στον χρόνο.

Μια από τις πολλές ιδιαιτερότητες του Euro 2020, το οποίο θυμίζουμε ότι διεξάγεται λόγω κορονοϊού το 2021, έχει να κάνει και με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν βλέπουμε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση απο την ΕΡΤ αλλά από έναν ιδιωτικό σταθμό και συγκεκριμένα τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου εξασφάλισε τα δικαιώματα του Euro, πιθανότατα να κάνει το ίδιο και με το Μουντιάλ του 2022, ενώ προβάλλει αγώνες και από το Μακεδονία TV που ανήκει στο ίδιο mediaκό group.

Ένα από τα πράγματα, ωστόσο, που έχει λείψει στους μεγαλύτερους σε ηλικία, είναι αυτό το “παραδοσιακό” καλοκαίρι με Euro ή Μουντιάλ, με την τηλεόραση σε βεράντες, αυλές, καφετέριες και καφενεία να είναι συντονισμένη στην ΕΡΤ και γνώριμες φωνές να ακούγονται στο βάθος. Προσφέροντας γνώσεις αλλά πολλές φορές και… γέλιο με όσα περιέγραφαν και ανέφεραν, οι πρώτοι διδάξαντες της περιγραφής αγώνων ποδοσφαίρου στη χώρα μας, κατάφεραν να “στιγματίσουν” πολλά από τα καλοκαίρια μας.

Οι πιο ιστορικοί sportscasters της χώρας, με τον κορυφαίο των κορυφαίων Γιάννη Διακογιάννη να παραδίδει μαθήματα περιγραφής αγώνων ποδοσφαίρου και σπανίως να υποπίπτει σε λάθη, ακόμα και με τα πενιχρά μέσα της εποχής, κατά καιρούς έχουν χαρίσει μερικά “διαμάντια”, κυρίως στα Μουντιάλ, τα οποία διασώζονται ακόμα και σήμερα στο youtube. Ειδικότερα το κανάλι “Argiris Kostouros” έχει πλούσιο αρχειακό υλικό στο οποίο θα βασιστούμε για να ανασύρουμε από τη μνήμη μας, και τη δική σας, μερικά από τα highlights που “σημάδεψαν” τα καλοκαίρια μας…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό