35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ο Ντίνος Φωτεινάκης ρίχνει άγκυρα στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκεί που κάποτε συναντούσαμε τα Αστέρια της Γλυφάδας, το ολοκαίνουριο Bungalow 7 με τον άκρως εντυπωσιακό του χώρο αναμένεται να εξελιχθεί στο νέο hotspot των νοτίων προαστίων, και όχι μόνο.

Με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της αττικής να βάφει τη θάλασσα και τον ουρανό σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του πορτοκαλί, το ολοκαίνουριο Bungalow 7 έχει ακριβώς τη cosmopolitan chic αύρα που θα θέλαμε από το νέο αυτό πολυαναμενόμενο project, αρτυμένη με τις εξαιρετικές δημιουργίες του κοινώς αποδεκτά υπερταλαντούχου Ντίνου Φωτεινάκη. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας παιδιά της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, ο Φωτεινάκης άφησε πίσω του τη Μύκονο μετά από πολλές σεζόν και ρίχνει άγκυρα στο νέο κόσμημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με γεύσεις εξίσου κοσμογυρισμένες με το design του χώρου.

Εκεί που η Ζάκυνθος συναντά την Ηλεία απλώνεται μία θάλασσα εμπειριών

Το νέο εστιατόριο, που στέκεται ακριβώς πάνω στην παραλία, και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται με την τεράστια εξωτερική πισίνα και το υπέροχο al fresco μπαρ να κλέβουν τις εντυπώσεις, αναμένεται να ανοίξει στις 15 Ιουνίου και θα έχει all day concept, αφού θα ξεκινά από νωρίς το πρωί και θα υπηρετεί το κοσμοπολίτικο lifestyle της Αθηναϊκής Ριβιέρας έως αργά το βράδυ. Η θέα του πανέμορφη, με τη θάλασσα στο πιάτο και το One&Only Aesthesis στα αριστερά του να συμπληρώνει το παζλ. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ανοίξει ακριβώς δίπλα και το Balux με την εμπειρία να επικεντρώνεται στις κομψές οικογενειακές εμπειρίες και το μενού εκεί να κινείται σε πιο comfort ρυθμούς.

Αέρας από αστέρια Michelin σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στην Κεφαλονιά

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, αφού λίγες ημέρες πριν ανοίξει τις πόρτες του, βρεθήκαμε στο Bungalow 7 για να δοκιμάσουμε τα νέα μενού και να απολαύσουμε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά που έχουμε δει τελευταία. Το design του τεράστιου εσωτερικού χώρου δημιουργεί έξυπνες «γωνιές», ώστε όλοι να βρίσκουν τη θέση τους σε αυτό το νέο πολυσυλλεκτικό concept με τις αγαλματένιες madones να συνδιαλέγονται με τα contemporary-nostalgic φωτιστικά και τα κρεββάτια-καναπέδες να προσκαλούν για χαλάρωση με ένα εξαιρετικό cocktail απευθείας από το εντυπωσιακό μαρμάρινο bar με την «πύρινη» επιφάνεια.

Την μελέτη του Bungalow 7 έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Α.Σ.Π.Α.- KST και την εσωτερική διακόσμηση το αρχιτεκτονικό δίδυμο Λίλα Σαραντίτη και Κάτια Τσούνη της SΤ-architects, ενώ το art direction επιμελήθηκε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και όλοι τους έχουν κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά, από την παραλία μέχρι το μπάνιο και από τη βιβλιοθήκη μέχρι το tea room.

Με εμφανή στοιχεία από τον Βραζιλιάνικο Μοντερνισμό, η αίσθηση που δίνεται είναι ότι ακόμη κι όταν βρίσκεται κανείς στον εσωτερικό χώρο, νομίζει ότι βρίσκεται έξω, εξαιτίας της μεγάλης γυάλινης πρόσοψης. Η δομή του χώρου ακολουθεί τις γεωμετρικές αρχές του Μοντερνισμού, ενώ τα έπιπλα, σε καθαρές και κομψές γραμμές, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Bungalow 7. Επένδυση ξύλου, γήινα χρώματα αλλά και κάποιες πιο έντονες αποχρώσεις, υφάσματα με ωραία μοτίβα, ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα και πίνακες, φυσικά στοιχεία, όλα μαζί συνθέτουν έναν χώρο που είναι destined να αγαπηθεί.

Ακριβώς δίπλα, σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία, η αστραφτερή πισίνα που λέγαμε πιο πάνω είναι μόνο για ενήλικες με το jacuzzi, τις ρετρό ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, ενώ θα λειτουργεί από το πρωί έως το απόγευμα και θα δροσίζεται από τα cocktails του Pool Bar. Εδώ θα απολαμβάνουμε ασιατικές γεύσεις, συνδυασμένες με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και cocktails, τη λίστα των οποίων έχουν ετοιμάσει οι Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, ενώ στο εστιατόριο, του οποίου τα τραπέζια βρίσκονται σε ένα ξύλινο deck ακριβώς πάνω στην παραλία, αλλά και στον εσωτερικό χώρο, θα υπάρχουν διαφορετικά μενού μεσημέρι και βράδυ, με το μεσημέρι να επικεντρώνεται κυρίως στο ψάρι και το βράδυ στο κρέας.

Ο Ντίνος Φωτεινάκης φυσικά και δεν είναι μόνος, αφού μαζί του έχει τον Χρήστο Πατρινό σε ρόλο chef de cuisine, τον Γρηγόρη Αποστόλου σε ρόλο sushi chef και τον pastry chef Φωτεινό Ρόη. Άλλωστε team work makes the dream work, όπως όλοι γνωρίζουμε, και ο Φωτεινάκης ήταν πάντα από εκείνους που έβγαζαν μπροστά και υπερήφανα τους συνεργάτες τους (κάτι που βαθύτατα εκτιμώ σε εκείνον, αν με ρωτάς). Εδώ λοιπόν θα μπεις σε σοβαρά διλήμματα αφού και το sushi menu θες να το δοκιμάσεις όλο και τα ωμά δεν θέλεις να τα αφήσεις και τα πιο μεσογειακά θα τα λατρέψεις και με τα γλυκά θα κολαστείς. Ομολογώ πως εμείς δοκιμάσαμε πολλά και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιεκτική και to the point γίνεται.

Προσωπικό μου αγαπημένο roll το Lobster Maki τυλιγμένο σε bok choy με αστακό tempura, μία φινετσάτη yuzu kosho mayo και topped με χαβιάρι Ossetra, ενώ δίπλα του είχε ένα ponzu dip με πορτοκάλι που πάρα πολύ του πήγαινε. Πολύ καλό και το Spicy Tuna tartare roll με kimci, miso και κόκκινο chilli, που δεν ήταν και τόσο spicy αλλά εμένα πολύ μου πήγε. Ιδιαίτερη μνεία θα έπρεπε να κάνουμε στο Veggie Futomaki (futomaki ουσιαστικά είναι ένα πιο χοντρό maki), το οποίο είχε μέσα μία πληθώρα λαχανικών, από σπαράγγια και αγγούρι μέχρι καρότο και πικλαρισμένο ginger, και ακόμη και αν δεν είσαι vegetarian αξίζει της προσοχής σου.

Φεύγοντας από το sushi section, το θεϊκό Pain au Lait που είναι τέλεια βουτυρένιο και μέσα του κρύβει μία μεστή μους ταραμά με αβοκάντο και από πάνω συμπληρώνεται με αυγά σολομού και τσάιβς είναι εμπειρία. Ειλικρινά χρειάστηκε να μου υπενθυμίσουν πως έχουμε σοβαρή συνέχεια για να το αφήσω από τα χέρια μου.

Ολόφρεσκη και δροσερή η Κυκλαδίτικη Σαλάτα, όπου το αγγούρι έχει δώσει τη θέση του στο αβοκάντο, και η γαλομυζήθρα δίνει ακριβώς την αίσθηση που θες για να νιώσεις τις Κυκλάδες στο στόμα σου, ενώ πολύ καλή και η σαλάτα με τα φασολάκια και το dressing πετιμέζι.

Το Ceviche Λαβράκι με καλαμπόκι, σταφύλι και γλυκοπατάτα μεταξύ άλλων είναι πολύ σοβαρό, και το dressing του σε κάνει να θέλεις να ζητήσεις μία ακόμη πιτούλα (οι χειροποίητες πιτούλες σε χρέη ψωμιού έρχονται στην αρχή και είναι φανταστικές) για να μην αφήσεις τίποτα να χαθεί.

Οι Gyozas με μανιτάρι και μοσχάρι είναι ακριβώς όπως τις θες, crispy από τη μία και ζουμερές από την άλλη, μεστές στη γεύση και πολύ γήινες.

Εκεί όμως που όλοι συμφωνήσαμε ομόφωνα πως αυτό παίζει να είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα της σεζόν σε αυτό το στυλ ήταν τα Paccheri Carbonara. Εδώ λοιπόν ο Φωτεινάκης αντικαθιστά την κλασσική πανσέτα με Wagyu το οποίο ενσωματώνει σε δύο βερσιόν, ως crispy αλλαντικό και ως ζουμερά κομματάκια. Το εξαιρετικό κρέας μαζί με τη βελούδινη κρέμα πεκορίνο και τον αποξηραμένο κρόκο αυγού που τρίβεται από πάνω στο τραπέζι σου την ώρα του σερβιρίσματος κάνουν ένα πιάτο που και μόνο για αυτό αξίζει να κατέβεις την παραλιακή.

Εξαιρετικό το φιλέτο κουνουπίδι στη σχάρα με ταχίνι και κάσιους, αλλά εγώ ως ορκισμένη carnivore δεν μπορώ παρά να παινέψω τις premium κοπές και την μαγική δουλειά στο ψήσιμο. Και το Skirt και το Φιλέτο Α5 Wagyu Μιγιαζάκι ήρθαν ψημένα στην εντέλεια, δεν έχασαν ούτε τους χυμούς ούτε το τέλειο δάγκωμά παρότι τα φωτογραφίζαμε μία ώρα και συνοδεύονταν από χειροποίητες σως και τηγανητές πατάτες του ονείρου, που άλλο να στις λέω και άλλο να τις δοκιμάζεις.

Να πούμε πως εδώ θα υπάρχουν και πολλά πιάτα ημέρας και κάποιες απρόσμενες επιλογές, όπως η Προβατίνα από την Ελάσσονα που θα σερβίρεται σε παϊδάκια, αλλά και πολλές ακόμη γευστικές ανατροπές. Στα γλυκά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το T-ramisu που εκτός των άλλων έχει matcha tea και πολύ έξυπνο όνομα, αλλά και το παρφέ σοκολάτας με μους πραλίνα και καραμέλα miso που ειλικρινά εάν δεν έπρεπε να φύγουμε θα είχα παραγγείλει και δεύτερο.

Να πούμε τέλος πως η μουσική θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και από resident και από guest DJs, χωρίς να λείπουν και τα live σχήματα κάθε Πέμπτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι καλή αρχή και ραντεβού στις 15 Ιουνίου στο νέο κόσμημα της παραλιακής!

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό