13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο νέος υπερυπολογιστής της Microsoft είναι στο Top 5 του κόσμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft συμμετέχει ενεργά στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Open AI, όπου συνιδρυτής είναι ο Elon Musk, θέλοντας να βοηθήσει και αυτή με σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης που έχουν ως απώτερο σκοπό τη βοήθεια προς τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, η Microsoft επένδυσε $1 δισ. για την κατασκευή ενός πανίσχυρου υπερυπολογιστή που προορίζεται για να δοκιμάσει τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης του Open AI σε μεγάλη κλίμακα. Μέσα σε αυτά θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν οι διεργασίες ελέγχου των game streams ή ακόμη και η δημιουργία κώδικα μετά από ανάλυση των αναρτήσεων στην πλατφόρμα GitHub. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να δούμε μια πραγματική εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης που θα είναι χρήσιμη για τους developers και τους απλούς καταναλωτές.

Ο υπερυπολογιστής της Microsoft περιλαμβάνει 285.000 πυρήνες CPU, 10.000 πυρήνες GPU και ταχύτητα σύνδεσης 400GB/s για κάθε GPU server, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι είναι ο πέμπτος πιο ισχυρός στον κόσμο αφότου τον σύγκρινε με τη λίστα Top500. Υποστηρίζεται, επίσης, από 17 δισ. παραμέτρους για την κατανόηση της γλώσσας (μέχρι πέρυσι οι ανταγωνιστές είχαν φτάσει μόλις στο 1 δισ.), ενώ τα μοντέλα της Turing της Microsoft είναι πλέον open-source για όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό