Home Αθλητικά Ο Μπλάτερ κατέθεσε σε Γάλλους ανακριτές για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Μπλάτερ κατέθεσε σε Γάλλους ανακριτές για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σεπ Μπλάτερ, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), έδωσε κατάθεση σε Γάλλους ανακριτές την στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Πρόεδρος της FIFA από το 1998 έως το 2015, ο 85χρονος σήμερα Μπλάτερ, κατέθεσε ως μάρτυρας σε ανακριτές του Κεντρικού Γραφείου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος (OCLCIFF) , τις εγκαταστάσεις του εισαγγελέα της Ελβετικής Συνομοσπονδίας (MPC) και στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που άνοιξε στη Γαλλία η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία (PNF).

Η έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, για «ενεργητική και παθητική διαφθορά», εστιάζει σε ένα γεύμα στις 23 Νοεμβρίου 2010. Σε αυτό το γεύμα παρέστησαν ο τότε Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, δύο ανώτεροι ηγέτες του Κατάρ και ο Μισέλ Πλατινί, τότε επικεφαλής της UEFA.

Ο Μισέλ Πλατινί είναι ύποπτος από τους ανακριτές για ψήφο υπέρ του Κατάρ κατόπιν αιτήματος του Νικολά Σαρκοζί, στην ψηφοφορία ανάθεσης της διοργάνωσης, στις 2 Δεκεμβρίου 2010.

Η γαλλική δικαιοσύνη ενδιαφέρεται επίσης για ένα συμβόλαιο που είχε συναφθεί πριν από την ανάθεση. Αυτό το συμβόλαιο παραχώρησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των Μουντιάλ 2018 και 2022 στο κανάλι του Κατάρ Al-Jazeera για 300 εκατομμύρια δολάρια, με μπόνους 100 εκατομμύρια δολάρια στη FIFA εάν δινόταν η ανάθεση του 2022 στο Κατάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version