18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μπλάτερ δεν απαντά στη FIFA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δεύτερη ημέρα της δίκης Μπλάτερ-Πλατίνι άρχισε σήμερα (9/6) το πρωί, με την ακρόαση του πρώην προέδρου της FIFA, ο οποίος επέμεινε στους ισχυρισμούς του, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικηγόρου της διεθνούς συνομοσπονδίας.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο (TPF) της ελβετικής πόλης Μπελιντσόνα, ενώ η κατάθεση του 86χρονου πρώην προέδρου της FIFA (1998-2015), που είχε αναβληθεί την Τετάρτη, είχε διάρκεια μία ώρα και δέκα λεπτά και ολοκληρώθηκε με την άρνηση του Μπλάτερ να απαντήσει στα ερωτήματα της δικηγόρου, Χολ Σιράζι.

Ερωτηθείς για την περίφημη πληρωμή των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο Μπλάτερ είπε: «Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις της FIFA γιατί από τον Μάρτιο του 2016, ο πρόεδρος της FIFA (Τζάνι Ινφαντίνο) δεν μου απάντησε ποτέ».

Στην εισαγωγή της κατάθεσής του στους τρεις δικαστές του Ποινικού Δικαστηρίου, ο Μπλάτερ θεώρησε «εντελώς ακατανόητο» να βρεθεί ενώπιον ενός τέτοιου δικαστηρίου, για έναν φάκελο που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «διοικητικό ζήτημα, που θα αντιμετωπισθεί από το αστικό δίκαιο» και πρόσθεσε:

«Μάλιστα, έχω ήδη τιμωρηθεί εδώ και επτά χρόνια (σ.σ. η έναρξη της ποινικής διαδικασίας εναντίον του χρονολογείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015), είναι σαν μια αιωνιότητα. Χρειαζόμουν μόνο ένα… χέρι για να μετρήσω τους φίλους μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που αυτό μπορεί να τελειώσει».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό