18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλά για τον Μασκ, τα εμβόλια, το διαζύγιο και τον Επστάιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί ο Ελον Μασκ να μονοπωλεί για πολλούς λόγους την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια αλλά ο προηγούμενος μεγάλος σταρ της βιομηχανίας της τεχνολογίας και όχι μόνο ήταν αναμφισβήτητα ο Μπιλ Γκέιτς. Ο συνιδρυτής της Microsoft ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας για περίπου δύο δεκαετίες σε μια εποχή που το Internet βρισκόταν ακόμη στη βρεφική του ηλικία και φυσικά τα social media δεν υπήρχαν ούτε καν ως ιδέα στην hi-tech κοινότητα.

Οι επιχειρηματικές αποφάσεις και κινήσεις του Γκέιτς και η προσωπική του ζωή αποτελούσαν μόνιμο αντικείμενο ενασχόλησης των ΜΜΕ και του κοινού ειδικά από την στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο την οποία διατηρούσε για πολλά χρόνια.

Αργότερα η πλούσια φιλανθρωπική δράση του Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του Μελίντα αποτέλεσε ένα σταθερό πυλώνα δημοσιότητας για αυτόν. Πριν από ένα χρόνο ο Γκέιτς έγινε και πάλι πρώτο θέμα παγκοσμίως εξαιτίας του ξαφνικού και ολίγον ταραχώδους διαζυγίου του με την επί 27 έτη σύζυγο του με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Η Μελίντα αποχώρησε από την ζωή του Μπιλ Γκέιτς αποσπώντας από αυτόν ένα ποσό κοντά στα 125 δισ. δολάρια.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας κάνει σπάνια δηλώσεις και ακόμη πιο σπάνια δίνει συνεντεύξεις και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ευνόητο ότι το ενδιαφέρον για όσα λέει είναι αυξημένο. Μιλώντας στο BBC ο Γκέιτς αναφέρεται σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας όπως τον Ελον Μασκ, τα εμβόλια αλλά και σε προσωπικά του θέματα όπως το διαζύγιο και η σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν, σχέση η οποία όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Μελίντα αποτέλεσε μια από τις αιτίες του διαζυγίου.

Ελον Μασκ

Η σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον Ελον Μασκ δεν είναι καθόλου καλές. Πρόσφατα ο Μασκ κατήγγειλε ότι ο Γκέιτς σορτάρισε μετοχές της Tesla, πόνταρε δηλαδή στην εμφάνιση προβλημάτων στην εταιρεία και στην πτώση της μετοχή της για να αποκομίσει κέρδη. Ο Μασκ υποστήριξε ότι η κίνηση του Γκέιτς να σορτάρει μια εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την οικολογική δράση που αναπτύσσει, ανάμεσα στα άλλα, εδώ και χρόνια ο mr. Microsoft. Ο Μασκ κατηγορεί τον Γκέιτς για υποκρισία σε αυτό το ζήτημα και όπως συνηθίζει διάνθισε τις κατηγορίες του με αναρτήσεις που περιείχαν ειρωνικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γκέιτς.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ευγενής απέναντι σε μένα. Η συγκεκριμένη κίνηση που ήταν καθαρά επιχειρηματική δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή και σε καμία περίπτωση το σορτάρισμα στην Tesla δεν προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον. Επίσης είναι άλλο ζήτημα η ιδέα της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλο ζήτημα η αξία και κερδοφορία των εταιρειών» αναφέρει ο Γκέιτς ενώ στο ερώτημα για την απόφαση του Μασκ να εξαγοράσει το Twitter απάντησε «Τον ξέρετε τον Ελον. Πιθανολογώ ότι μπορεί το Twitter να ακολουθήσει αρνητική πορεία αλλά πάλι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο… Για αυτόν τον λόγο επιλέγω να μην παίρνω άμεσα θέση αλλά να περιμένω να δω τι θα συμβεί».

Τα εμβόλια και τα τσιπάκια

Η σημαντικότερη φιλανθρωπική δραστηριότητα του Μπιλ Γκέιτς συνδέεται με την ανάπτυξη νέων εμβολίων και οργάνωση εμβολιαστικών προγραμμάτων για διαφόρων ειδών ασθένειες που εξοντώνουν εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά παιδιά, στον πλανήτη.

Ήταν φυσικά ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού γεγονός που τον έκανε στόχο διαφόρων θεωριών συνομωσίας. Μια από αυτές ήταν ότι στα εμβόλια κατά της Co υπήρχαν τσιπάκια με τα οποία ο Γκέιτς παρακολουθούσε τους ανυποψίαστους εμβολιασμένους ανθρώπους.

«Είναι τόσο τρελές αυτές οι απόψεις που κανονικά θα έπρεπε να γελάει κάποιος. Σοβαρά τώρα, έχω επιθυμία να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Γνωρίζετε ότι ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια τα οποία σώζουν ανθρώπους και δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια» λέει ο Γκέιτς που αναφέρει ότι έχει δεχτεί προπηλακισμούς από οπαδούς των θεωριών συνομωσίας στον δρόμο. «Για πολύ καιρό δεν είχα κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Πολύ πρόσφατα αποφάσισα να κυκλοφορήσω στο δρόμο και υπήρξαν κάποιοι που μου έβαλαν τις φωνές λέγοντας ότι τους παρακολουθώ. Αυτό είναι κάτι πολύ άσχημο» ανέφερε ο Γκέιτς.

Το διαζύγιο και ο Επστάιν

«Η ζωή μου είναι πια πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έχουν φύγει από το σπίτι, το τελευταίο πριν από ένα χρόνο για να σπουδάσει. Ο χωρισμός είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά» ομολογεί ο Γκέιτς και δεν διστάζει να αναφερθεί στην σχέση του με τον Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν ο οποίος από πανίσχυρος και πάμπλουτος παράγοντας της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ (και όχι μόνο) κατέληξε ατιμασμένος στη φυλακή ως μαστροπός αλλά και παιδόφιλος. To 2019 βρέθηκε νεκρός στο κελί του με τις Αρχές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.  

«Δεν μου άρεσε που είχε επαφές με τον Επστάιν και του το είχα πει ξεκάθαρα» έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη η Μελίντα Γκέιτς. «Εκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Επστάιν. Ίσως το ένστικτο της Μελίντα να ήταν σε αυτό το ζήτημα καλύτερο από το δικό μου. Οι επαφές που είχα μαζί του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα είδος άφεσης αμαρτιών στην διαβολική συμπεριφορά του. Άρα ήταν ένα λάθος» ομολογεί ο Γκέιτς.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό