25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο Μπερενγκέρ, ο Χιλ και η σχέση τους με τον Μεντιλίμπαρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης στα πλάγια της επίθεσης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήρθαν στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό δύο πολύ καλά ονόματα Ισπανών ποδοσφαιριστών, του Άλεξ Μπερενγκέρ και του Μπράιαν Χιλ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην περίοδο κατακτώντας το τρόπαιο του Conference League έχοντας ως βασικές επιλογές στα πλάγια της επίθεσης τον Φορτούνη και τον Ποντένσε και ως εναλλακτική λύση τον Μασούρα. Ο πρώτος και ο τρίτος μένουν ελεύθεροι και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους και ο δεύτερος δεσμεύεται με τη Γουλβς, αλλά η πειραϊκή ομάδα ετοιμάζεται να τον αποκτήσει.

Εκείνος που σίγουρα δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι ο Ζέλσον Μαρτίνς ο οποίος θεωρεί ότι, κάνοντας καλή προετοιμασία το καλοκαίρι, θα είναι διαφορετικός ποδοσφαιριστής τη νέα περίοδο και είναι τέτοια η ποιότητά του που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα εξτρέμ. Αντίθετα, ο Καμπράλ αναμένεται να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς λήγει ο δανεισμός του. Όσο για τον Μπρίνιτς, που έπαιξε κάποια παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Β΄ στο δεύτερο μισό της περιόδου, δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα αν θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ.

Επίσης, υπάρχουν τρεις ακόμη πλάγιοι επιθετικοί που λήγει ο δανεισμός τους και θα πρέπει να αποφασίσει γι΄ αυτούς ο Ισπανός τεχνικός. Πρόκειται για τον Μπιέλ ο οποίος δεν τα πήγε καλά στην Άουγκσμπουργκ και επιστρέφει στο Ρέντη, τον Λοβέρα που έχει δοθεί στη Ροζάριο Σεντράλ και τον Βρουσάι που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο στη Ρίο Άβε.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αναμένεται να κάνει κίνηση για την ενίσχυσή του στις θέσεις των εξτρέμ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η πρόθεση να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα ο Παπακανέλλος που ήταν εξαιρετικός με την Κ19 των «ερυθρόλευκων» στον δρόμο προς την κατάκτηση του UEFA Youth League.

Δύο δυνατές περιπτώσεις για την επίθεση

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, της ενίσχυσης στα πλάγια της επίθεσης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήρθαν στο προσκήνιο δύο πολύ καλά ονόματα Ισπανών ποδοσφαιριστών, του Άλεξ Μπερενγκέρ και του Μπράιαν Χιλ. Δύο παίκτες τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά ο Μεντιλίμπαρ και δεν είναι εύκολες περιπτώσεις, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του πρώτου ανέρχεται στα 12.000.000 και του δεύτερου στα 14.000.000 ευρώ.

Ο Μπερενγκέρ μένει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (οι συμπατριώτες του υποστηρίζουν ότι έχει προσφορά για να ανανεώσει) και έχει δεχθεί αρκετές κρούσεις από ομάδες της Ισπανίας και όχι μόνο. Παρεμπιπτόντως, όπως έχουμε τονίσει, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αποκτήσει τον Ντάνι Γκαρθία που έμεινε ελεύθερος από την βασκική ομάδα.

Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τον Μπερενγκέρ από τη σεζόν 2012-13, όταν ήταν προπονητής στην Οσασούνα και ο δεξιοπόδαρος παίκτης σε ηλικία 17 ετών αγωνιζόταν στην ομάδα Κ19 του συλλόγου. Ο Βάσκος τεχνικός αποχώρησε από την Οσασούνα τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά εξακολουθούσε να παρακολουθεί την πορεία του Μπερενγκέρ, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Τορίνο αντί 7.000.000 το καλοκαίρι του 2017 και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο έναντι 12.000.000 ευρώ το Φθινόπωρο του 2020.

Σχετικά, με τον Μπράιαν Χιλ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Τότεναμ μέχρι τον Ιούνιο του 2026 αλλά πωλείται από την αγγλική ομάδα, έχει συνεργαστεί δύο φορές με τον Μεντιλίμπαρ. Η πρώτη ήταν στην Έιμπαρ την περίοδο 2020-21, όταν ο «Μέντι» είχε εισηγηθεί την απόκτηση του συμπατριώτη του εξτρέμ ως δανεικό από τη Σεβίλλη. Ο Χιλ είχε κάνει εξαιρετική σεζόν (30 συμμετοχές, τέσσερα γκολ, τέσσερις ασίστ) που αποτέλεσε το «διαβατήριο» για την μεταγραφή του στην Τότεναμ αντί 25.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2021.

Η δεύτερη φορά που ο Μεντιλίμπαρ συνεργάστηκε με τον Χιλ ήταν την περασμένη σεζόν (2022-23) στη Σεβίλλη. Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής πήγε στην ομάδα της Ανδαλουσίας τον Ιανουάριο του 2023 ως δανεικός από την Τότεναμ και δύο μήνες μετά (τον Μάρτιο του 2023) ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης. Και μόλις πήγε ο «Μέντι», ο Χιλ αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του, έγινε βασική επιλογή στα εξτρέμ και είχε ενεργό συμμετοχή στα ημιτελικά με τη Γιουβέντους και στον τελικό με τη Ρόμα στον δρόμο προς την κατάκτηση του Europa League από τη Σεβίλλη.

Ο Χιλ δεν έκανε καλή σεζόν με την Τότεναμ (2023-24) καθώς είχε μόλις 11 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ποστέκογλου για τη νέα περίοδο και είναι προς παραχώρηση. Ο Ισπανός εξτρέμ, στα 24 του, αναζητάει νέο σταθμό προκειμένου να δώσει ώθηση στην καριέρα του, κάτι το οποίο επιθυμεί και ο συμπατριώτης του 28χρονος Μπερενγκέρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό