20.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μπαρτζώκας για την επιστροφή Μιλουτίνοφ – Νοκ άουτ ο Γκος [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον Άρη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε και για την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην κάμερα της ΕΡΤ. «Θέλει 2-3 ομαδικές προπονήσεις για να παίξει μετά από ένα μήνα απουσίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπαρτζώκας, ο οποίος λίγη αργότερα αναφέρθηκε και στον Γκος, ο οποίος δεν υπολογίζεται για τον αγώνα μετ την Αρμάνι. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε ή στη δυναμική μας. Χρειαζόμαστε χρόνο, έχουμε νέα πρόσωπα, κάθε ματς και προπόνηση είναι προς όφελός μας. Είναι σημαντικό ότι μπήκε ο Φαλ στην ομάδα και δημιουργεί άλλη συνθήκη, πασάρει καλά, είναι καλός δέκτης της μπάλας, καταλαβαίνει το παιχνίδι. Γίναμε πολύ ομαδικοί στο παιχνίδι με 27 ασίστ. Έχουμε σερί παιχνίδια και είναι σημαντικό ότι μοιράσαμε το χρόνο σήμερα και κανείς δεν έπαιξε πάρα πολύ».

Για την ετοιμότητα του Μιλουτίνοφ: «Δεν έχει μπει ομαδικά, έχει κάνει ατομικό, θα μπει αυτή η βδομάδα. Αύριο έχουμε προπόνηση τακτικής. Θέλει 2-3 ομαδικές προπονήσεις για να παίξει μετά από ένα μήνα απουσίας. Όσο νωρίτερα τον έχουμε μαζί μας τόσο καλύτερα».

Για το αν χωράνε τέσσερις ψηλοί στην ομάδα: «Εξαρτάται από τη φόρμα τους, τον αντίπαλο, τις καταστάσεις. Μπορεί να ταιριάζουν , όλοι μπορεί να είναι πρωταγωνιστές, όλοι μπορεί να μη χωράνε».

Για τη διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα: «Δε θέλω να πάω στο ματς με την Εφές. Πρώτα έχουμε την Αρμάνι και είναι πολύ σημαντικό ματς. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα , θα είναι μια σκληρή μάχη και ελπίζω να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας μπροστά στον κόσμο μας».

Εκτός ο Γκος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Για το πρώτο ματς, της Τρίτης, δεν τους υπολογίζω. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για τον Νάιτζελ να επανέλθει, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό βέβαια. Για τον Μιλουτίνοφ, θα πρέπει να κάνει κάποιες ομαδικές προπονήσεις, δεν έχει κάνει ούτε μία στο 5-5. Μέχρι τώρα δείχνει σε καλή κατάσταση, αλλά αν δεν κάνει 2-3 ομαδικές προπονήσεις… Τόσες έκανε ο Φαλ για να παίξει ένα εξάλεπτο προχθές. Ίσως στο ματς της Παρασκευής, αλλά και πάλι νομίζω ότι για τον Μιλουτίνοφ το ιδανικό θα ήταν το παιχνίδι στο Μόναχο. Ο Πετρούσεφ είχε και προχθές ψιλό ίωση που δεν το κράτησε έξω, αλλά σήμερα ήταν χειρότερα, για αυτό δεν έπαιξε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού για το ματς ανέφερε: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι από μία σειρά δύσκολων αγώνων για εμάς. Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία του να αντιμετωπίζουμε ομάδες του Γιάννη Καστρίτη, ξέραμε ότι θα έπρεπε να καταναλώσουμε ενέργεια. Είναι μία ομάδα που επιτίθεται στην μπάλα, παίζει σκληρά, έχει ταυτότητα και κάθε ματς είναι δύσκολο. Βέβαια ο Άρης έχει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είχε το ταξίδι στη Λιθουανία που προφανώς έριξε το επίπεδο ενέργειάς τους. Εμείς, σε μία περίοδο που κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι, κάθε ενσωμάτωση παίκτη που ήταν τραυματίας, μάς κάνει καλύτερους και ταυτόχρονα απαιτεί μία διαδικασία επανένταξης. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το πρώτο δεκάλεπτο που είχαμε 14 ασίστ ήταν ένα δείγμα καλού επιθετικού παιχνιδιού συνεργασίας. Κερδίσαμε μία ομάδα που σεβόμαστε πολύ, μοιράζοντας τον χρόνο ώστε να μην ξοδέψουμε τόση ενέργεια ενόψει του ματς της Τρίτης (σ.σ. με την Αρμάνι Μιλάνο)».

Σε ερώτηση για τον λόγο που οι ομάδες της EuroLeague δυσκολεύονται περισσότερο στα πρωταθλήματά τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε: «Κάθε ομάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, υπάρχουν ομάδες που έχουν χάσει παίκτες από τραυματισμούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο πέρσι δημιούργησαν ειδικές συνθήκες για τις ομάδες με παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Στα πλαίσια αυτά, κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο για να ξαναπαίξει καλά και να δημιουργήσει κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της. Επίσης, οι παίκτες, γνωρίζοντας ότι θα δώσουν 85-90 παιχνίδια μέσα στη χρονιά, μου φαίνεται ότι δεν είναι στα… κόκκινα ακόμα! Παρόλο που κάθε ήττα στην Ευρωλίγκα είναι σημαντική. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στις ομάδες. Σε αυτό βοηθάει το μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όσες ομάδες πάνε να τη βγάλουν με ροτέισον 8-9 παικτών θα δυσκολευτούν πολύ».

«Να εστιάσουμε σε εμάς»

Ο Σάσα Βεζένκοφ στάθηκε στο πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του Ολυμπιακού ενώ αναφέρθηκε στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί. Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι λόγω του φόρτου που έχουμε μπροστά μας, παίξαμε την Παρασκευή, παίζουμε την Τρίτη, ξανά την Παρασκευή, έπρεπε να το τελειώσουμε νωρίς. Ο Άρης έχει δείξει πολύ σκληράδα, πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, παίζει κι αυτός στην Ευρώπη. Οπότε θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά, γιατί δεν είχαμε παίξει καλά ούτε με τη Ζαλγκίρις, ούτε με το Λαύριο, ούτε με τη Φενέρ. Νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά και συνεχίζουμε με την Αρμάνι. Θέλουμε συνοχή, θέλουμε συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας.

Οπότε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, πάμε να κερδίσουμε την Αρμάνι. Στην επίθεση έχουμε πολύ ταλέντο, έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν 20 πόντους ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι η σκληράδα. Αυτό τουλάχιστον δε δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως και σήμερα είχαμε κάποια θέματα μικρά.

Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα κομμάτια, πιο πολύ πνευματικά, είναι θέμα διάθεσης, και από εκεί και πέρα θα βρούμε όλες τις λύσεις. Πολύ έμπειρη ο ομάδα το Μιλάνο. Πολύ καλοί παίκτες, πολύ καλός προπονητής. Πρέπει να εστιάσουμε σε εμάς, να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό