19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Μπαράκ Ομπάμα μοιράστηκε την πιο σημαντική συμβουλή που έδωσε στις κόρες του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ίσως πιστεύετε ότι αξίζει να θυσιάσετε τις διακοπές, τον χρόνο της οικογένειας και τον ύπνο για την καριέρα σας – ειδικά αν αυτό οδηγεί σε αύξηση ή προαγωγή. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πιστεύει ότι αυτό είναι η συνταγή για …. δυστυχία.

«Αυτό που θέλετε είναι μια ισορροπία», είπε ο Ομπάμα στο podcast «This Is Working» του LinkedIn News. «Οι νέοι [θα πρέπει] να αναζητούν δουλειά που τους ενδιαφέρει, στην οποία θα μπορούν να αφοσιωθούν – χωρίς αυτή να γίνει υποκατάστατο των άλλων πτυχών της ζωής μας – εθελοντισμός, οικογένεια, φιλίες, συμμετοχή στα κοινά – που μας κάνουν ολοκληρωμένους».

Το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Ομπάμα, είναι ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν την «επιτυχία» ως την απόκτηση χρημάτων, τίτλου εργασίας ή επαγγελματικής θέσης. «Τόσα πολλά από αυτά που είναι σημαντικά στη ζωή μπορεί να μην προκύψουν από τη δουλειά σου», είπε.

Η συμβουλή του για τις δύο κόρες του, που είναι και οι δύο στα 20 τους: «Μην αφήσετε την πείνα σας για επιτυχία να σας εμποδίσει να απολαύσετε τη ζωή».

Τον περασμένο μήνα, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είπε στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα ότι θυσίασε πάρα πολλά από τον εαυτό του κατά την οικοδόμηση της εταιρείας του – και περίμενε άδικα από τους υπαλλήλους του να κάνουν το ίδιο.

«Όταν ήμουν στην ηλικία σας, δεν πίστευα στις διακοπές. Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Δεν πίστευα ότι θα έπρεπε ούτε οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα να χάνουν χρόνο σε αυτά», είπε ο Γκέιτς στους αποφοίτους, σημειώνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει μπαμπάς για να συνειδητοποιήσει ότι «υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από τη δουλειά».

Ομοίως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είπε στον Ντέιβιντ Φάμπερ του CNBC τον περασμένο μήνα ότι οι τακτικές όπως το να δουλεύει όλη νύχτα και να κοιμάται κάτω από το γραφείο του για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, τελικά εμπόδισαν την παραγωγικότητά του.

«Προσπάθησα [να κοιμάμαι] λιγότερο, αλλά… παρόλο που ήμουν ξύπνιος περισσότερες ώρες, πετύχαινα λιγότερα», είπε ο Μασκ. «Και το επίπεδο του εγκεφαλικού πόνου είναι κακό αν κοιμάμαι λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα».

Οι πιο ευτυχισμένοι, «πιο επιτυχημένοι άνθρωποι» είναι αυτοί που δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική τους ζωή εξίσου με την επαγγελματική τους, είπε ο Ομπάμα.

«Ας ελπίσουμε ότι θα έχετε υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε και θα κάνετε διαρκείς φιλίες – αλλά πολλοί από τους φίλους σας θα είναι άνθρωποι με τους οποίους δεν συνεργάζεστε», είπε. «Η οικογένειά σας, οι ώρες που είστε στο σπίτι, θα είναι πιθανώς πιο σημαντικές για εσάς μακροπρόθεσμα. Αυτές οι στενές σχέσεις που έχετε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό