12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μπαπέ, η Καμίλ και ένα διδακτικό μήνυμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία απόλυτα διδακτική ιστορία για το μίσος που επικρατεί στα social media εξελίχθηκε τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία με πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ της Παρί, Κιλιάν Μπαπέ και ένα μικρό κορίτσι που δίνει την δική του μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Καμίλ είναι μία 8χρονη που υποφέρει από το σύνδρομο VACTERL, το οποίο προσβάλλει κατά κύρια βάση το νευρολογικό σύστημα. Η μικρούλα έχει τη δική της οργάνωση και βοηθά με το χαμόγελο και την ελπίδα της άλλα μικρά παιδιά που παλεύουν.

Πριν λίγες ημέρες έστειλε ένα μήνυμα αγάπης στο μεγάλο της είδωλο. Τον Μπαπέ. Μέσα από το twitter. «Σε παρακαλώ μείνε στην Παρί και κάνε μας να ονειρευόμαστε για πολύ καιρό ακόμη. Σε αγαπάμε». 

Κι, όμως, αυτό το αθώο μήνυμα από ένα παιδί έγινε η αφορμή για εμετικά και άθλια σχόλια σε βάρος του μικρού κοριτσιού, κυρίως από οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης που περιμένουν πως και πως την άφιξη του ποδοσφαιριστή στη Μαδρίτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η οργάνωση της μικρής έγραψε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τόσο μίσος. Η Καμίλ κάθε μέρα παλεύει για να χαρίζει χαμόγελα. Η λύπη που νιώθουμε απόψε για αυτή την λεκτική βία είναι τεράστια».

Παράλληλα παρατέθηκαν τα απειλητικά και υβριστικά μηνύματα που έλαβε ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Η αντίδραση του ποδοσφαιριστή ήταν άμεση και έβαλε στην θέση τους, τους ανεγκέφαλους που απέδειξαν ότι η βλακεία δεν έχει όρια. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μικρή μου Καμίλ σου εύχομαι καλή χρονιά. Συνέχισε να παλεύεις όπως κάνεις, μας δίνεις ένα μάθημα ζωής. Η βία στα σχόλια για ένα παιδί, πραγματικά τι να πω. Έχουμε πιάσει πάτο. Θα έπρεπε λιγάκι να νιώθουμε πριν γράψουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό