22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μπαπέ γίνεται υπόθεση του κράτους, με Μακρόν και εμίρη στο πεδίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέλλον του Κιλιάν Μπαπέ, πλέον, δεν είναι απλά ένα αθλητικό θέμα. Το συμβόλαιο του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν λήγει στις 30 Ιουνίου και η πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση των δικαιωμάτων του 23χρονου άσου γίνεται ολοένα και πιο επίμονη.

Όπως επισημαίνει η Gazzetta dello Sport, ο σύλλογος του Φλορεντίνο Πέρεθ θα πρέπει να ξεπεράσει την οικονομική δύναμη του εμίρη του Κατάρ που ελέγχει την Παρί Σεν Ζερμέν, Ταμίν Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, ενώ θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί και τις πιέσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πιέζει για να μείνει ο Μπαπέ εκεί που είναι.

Οι Καταριανοί θέλουν ο Γάλλος επιθετικός να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε το 2018 στη Ρωσία, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ως παίκτης της Παρί. Ο Μακρόν από την πλευρά του, θα ήθελε να τον προάγει ως σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024 και σύμβολο του έθνους, μιας νέας φιλόξενης, πολυεθνικής, ανοιχτής και σύγχρονης Γαλλίας.

Τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε τα νούμερα που η Παρί Σεν Ζερμέν θα ήταν έτοιμη να προσφέρει για να πείσει τον Μπαπέ να παραμείνει στη γαλλική πρωτεύουσα: 100 εκατομμύρια ευρώ μπόνους υπογραφής και 50 εκ. καθαρά το χρόνο για δύο σεζόν.

Η ισπανική El Pais αναφέρει επίσης ποια θα μπορούσε να είναι η προσφορά της «Βασίλισσας»: η Ρεάλ θα ήταν έτοιμη να πληρώσει στον Μπαπέ έως και 180 εκατομμύρια ευρώ με την υπογραφή, συν 40εκ.  καθαρά ανά σεζόν, αλλά με τα δικαιώματα 50-50.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Παρί Σεν Ζερμέν αντί για δύο χρόνια συμβόλαιο θα επένδυε 80 εκ. ευρώ στην υπογραφή και 40 συν 50 εκατομμύρια σε μισθό. Για τριετή συμφωνία, 130 εκ. στην υπογραφή, 40 εκ. την πρώτη σεζόν και 50 εκ. τις επόμενες δύο.

Για ακόμη μεγαλύτερο συμβόλαιο με διάρκεια κατά βούληση, 200 εκατομμύρια με την υπογραφή χωρίς συγκεκριμένο μισθό, που όμως θα έφτανε τα 60 εκατομμύρια από την τέταρτη σεζόν, πρώτη χωρίς τον Νεϊμάρ που έχει το συμβόλαιο το οποίο λήγει το 2025 και σε όλες τις περιπτώσεις με το 100% των δικαιωμάτων της εικόνας να ανήκει στον ποδοσφαιριστή. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό