12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μπάιντεν κηρύσσει και το Νιου Τζέρσεϊ σε «κατάσταση καταστροφής»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε και επίσημα ότι η καταστροφή στο Νιου Τζέρσεϊ, λίγες μέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Άιντα που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν διέταξε ομοσπονδιακή βοήθεια για να συμπληρώσει τις τοπικές προσπάθειες ανάκαμψης στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει και στην περίπτωση της Λουιζιάνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Μάνβιλ, στο Νιου Τζέρσεϋ και στον Δήμο Κουίνς της Νέας Υόρκης την Τρίτη για να εκτιμήσει τις ζημιές από τον Άιντα.

Στο Νιου Τζέρσεϋ, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα άτομα αγνοούνται, δήλωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη Φιλ Μέρφι.

Ξεχωριστά, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ είχε πει ότι ζητούσε από τον Μπάιντεν να εκδώσει μια δήλωση μεγάλης καταστροφής για την πολιτεία της.

Ο Άιντα, ένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που έπληξαν ποτέ τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ, έπληξε τη Λουιζιάνα πριν από περίπου μία εβδομάδα πριν μετακινηθεί βορειοανατολικά και προκαλέσει έντονες πλημμύρες.

Ο αριθμός των νεκρών συνέχισε να αυξάνεται την Κυριακή, με πολλούς στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ να ελπίζουν να βρεθούν οι άνθρωποί τους που αγνοούνται. Πάνω από 500.000 άνθρωποι στη Λουιζιάνα ήταν χωρίς ρεύμα από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us, ο οποίος παρακολουθεί διακοπές ρεύματος.

Το ρεκόρ βροχόπτωσης από τον τυφώνα ύψους 7,8 εκατοστών την ώρα την Τετάρτη, που καταγράφηκε στο Κεντρικό Πάρκο της Νέας Υόρκης, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν επιχειρήσεις, δημόσια μέσα μεταφοράς και 1.200 σπίτια, προκαλώντας ζημιά άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυρία Χόκουλ ότι ζητούσε επίσης ομοσπονδιακή χρηματοδότηση μέσω του ατομικού προγράμματος βοήθειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης για 14 κομητείες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό