18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μικ Σουμάχερ εφεδρικός οδηγός και της McLaren

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μικ Σουμάχερ ο οποίος θα είναι ο τρίτος οδηγός της Mercedes συμφώνησε με τη McLaren ώστε να αποτελέσει τον τρίτο οδηγό της ομάδας και να αντικαταστήσει αν χρειαστεί έναν εκ των Λάντο Νόρις ή Όσκαρ Πιάστρι.

H McLaren ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τη Mercedes για να μοιράζεται και εκείνη τις υπηρεσίες του Μικ Σουμάχερ, για τη θέση του τρίτου της οδηγού στην επερχόμενη σεζόν της Formula 1.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς η McLaren και η Mercedes -που συνεργάζονται στενά λόγω της προμήθειας των μονάδων ισχύος της Mercedes HPP στην ομάδα του Ουόκινγκ- έχουν μοιραστεί και στο παρελθόν τις υπηρεσίες εφεδρικών οδηγών.

Ο Μικ Σουμάχερ πρόσφατα υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Mercedes για τη θέση αυτή, έχοντας χάσει στο τέλος του 2022 τη θέση του τόσο από την ομάδα της Haas -με την οποία συμμετείχε στα GP των δύο τελευταίων ετών- όσο και από την Ακαδημία νέων οδηγών της Scuderia Ferrari.

Κατά συνέπεια, ο 23χρονος Γερμανός θα αγωνιστεί με τη Mercedes ή με τη McLaren το 2023 αν χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον εκ των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ της πρώτης, ή των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι της δεύτερης.

Ο Σουμάχερ ήταν πρωταθλητής της Formula 2, όπως και ο Πιάστρι, αλλά δεν κατάφερε στη Haas να εμφανίσει τη σταθερότητα της απόδοσης που χρειαζόταν η αμερικανική ομάδα για να ανελιχθεί στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Τα συχνά του ατυχήματα, ιδιαίτερα δαπανηρά για την ομάδα του Τζιν Χάας, δεν βοήθησαν ούτε εκείνα για να παραμείνει φέτος για τρίτη σεζόν στην ομάδα. Κατά συνέπεια, η Haas αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον πολύ εμπειρότερο 35χρονο Γερμανό Νίκο Χούλκενμπεργκ – ο οποίος δεν είχε μόνιμη αγωνιστική θέση στο σπορ τα τρία τελευταία χρόνια.

Μια συγκινητική πληροφορία για τη συνεργασία του Μικ με τη McLaren είναι ότι στην ομάδα του Ουόκινγκ θα έχει διευθυντή τον Αντρέα Στέλλά, ο οποίος πριν από δύο δεκαετίες ήταν ο μηχανικός του πατέρα του, του θρύλου Μίκαελ Σουμάχερ, στη Ferrari.

Τα τελευταία χρόνια, τον κοινό ρόλο του εφεδρικού οδηγού στη Mercedes και στη McLaren έχουν μοιραστεί οι Στόφελ Βαντόρν και Νικ ντε Βρις – πρωταθλητές και οι δύο με τη Mercedes στη Formula E. Η χρήση κοινού κινητήρα και η απουσία της McLaren από τη μάχη των τίτλων εξανεμίζουν, για τις δύο ομάδες, τον κίνδυνο της ανταλλαγής πληροφοριών.

Ωστόσο, για το 2023 ο Βέλγος Βαντόρν συμφώνησε με την Aston Martin F1 για το ρόλο του εφεδρικού οδηγού (μαζί με τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή της F2 Φελίπε Ντρούγκοβιτς) ενώ ο Ντε Βρις εξασφάλισε το πολυπόθητο αγωνιστικό κόκπιτ στα 27 του χρόνια ως αντικαταστάτης του Πιέρ Γκασλί στην Alpha Tauri.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό