29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αναφορές του πρωθυπουργού στην Τουρκία, τόσο στο CNN, όσο και στην Γερμανίδα ΥΠΕΞ, έκαναν έξω φρενών τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν

Νέο παραλήρημα του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, τόσο στη χθεσινή του συνέντευξη στο CNN, όσο και στη συνάντησή του σήμερα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Καταδικάζουμε την επίθεση του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη στον Πρόεδρό μας για άλλη μια φορά. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία “αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις” είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές» έγραψε στο Twitter ο Τσελίκ. Πρόσθεσε δε, ότι «ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Τσελίκ αναφέρει, ότι «ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που υπερασπίζεται τη θέση, ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι η επιθετική και επεκτατική πολιτική». Παρερμηνεύοντας δε το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο επικαλείται, υποστηρίζει ότι «ο ισχυρισμός ότι το νησί Καστελόριζο που έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια έκταση από τον εαυτό του, είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Είναι κωμικοτραγικό το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης που έχει τέτοια φαντασιακή διεκδίκηση βάζει στόχο τον πρόεδρο μας με τον ισχυρισμό περί “επεκτατισμού”».

Ο Τσελίκ επικαλείται μάλιστα και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι «το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας της κατά 5 φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι, να δει ότι η διαφυγή από την τουρκική διπλωματία και η μετατροπή της χώρας του σε φρουρά τρίτων κρατών, δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της Ελλάδας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό