24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μεντιλίμπαρ δημιουργεί έναν Ολυμπιακό που παίρνει πολλά από πολλούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που θα εμφανίζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό αποτελεί έργο Μεντλίμπαρ.

Ο Ρόντινεϊ και ο Μασούρας σκόραραν στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στον Βόλο. Ο Βέλντε και ο Γιάρεμτσουκ βρήκαν δίχτυα στο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Ο Ελ Κααμπί και ο Μαρτίνς πέτυχαν γκολ στη Λαμία. Έξι διαφορετικοί σκόρερ για τον Ολυμπιακό στα πρώτα τρία παιχνίδια της Stoiximan Super League (και ασίστ από τους Μαρτίνς, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Ρόντινεϊ, Ελ Κααμπί) και 3/3 που του επιτρέπει να πάει με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αυτό που έχει σημασία πάντως, πέρα από τους βαθμούς, είναι ότι ο Ολυμπιακός εμφανίζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό αποτελεί έργο Μεντλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα παίρνει πολλά από πολλούς και φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει μόλις τρεις επίσημους αγώνες στην περίοδο και ακόμη δεν βρίσκονται ακόμη στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας. Η πειραϊκή ομάδα θα φορτσάρει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και μόλις ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις στο EuropaLeague. Και θα γίνει καλύτερη, αν προσθέσει δύο – τρεις ακόμη παίκτες στο ρόστερ της τα τελευταία εικοσιτετράωρα της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του ματς

Ας επιστρέψουμε όμως στο πρωτάθλημα και δη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του ματς, οι παίκτες του έβγαλαν ενέργεια, ένταση, είχαν καλές συνεργασίες και, κυρίως, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σωστή νοοτροπία, γιατί δεν επαναπαύθηκαν στο γκολ που πέτυχαν, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις, αλλά κυνήγησαν το δεύτερο και το τρίτο τέρμα κλειδώνοντας τη νίκη. Και αυτό θα πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Ο Τσικίνιο ήταν εξαιρετικός, καθώς πρόσφερε πολλά, τόσο στη δημιουργία του παιχνιδιού όσο στο πρέσινγκ ψηλά. Ο Πορτογάλος έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του κεντρικού μεσοεπιθετικού, έχει πέσει αποκλειστικά στις πλάτες του μέχρι τώρα όλο αυτό και ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση εκεί.

Ο Ελ Κααμπί ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει στα γκολ και το έκανε με εμφατικό τρόπο στη Λαμία, δείχνοντας ότι η πειραϊκή ομάδα θα εξαρτάται και τούτη τη σεζόν από την απόδοσή του και την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Μαρτίνς προσφέρει πολλά στη δημιουργία και στο σκοράρισμα, η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη και η εικόνα του από την προετοιμασία μέχρι σήμερα δείχνει ότι μπορεί να είναι η χρονιά του.

Ξαναβρίσκει τον “βράχο” του στην άμυνα

Ο Βέλντε είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, δεν τα κατάφερε, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που έχει να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό. Φτιάχνει ευκαιρίες, πηγαίνει στο 1vs1, ταλαιπωρεί τους αμυντικούς και θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο Έσε αποτελεί εγγύηση στα χαφ και στη Λαμία έκανε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι. Έκοβε, μοίραζε πάσες, αποτελούσε ένα τείχος στο κέντρο και, ταυτόχρονα, επέτρεπε στον Τσικίνιο να αφοσιωθεί στα επιθετικά του καθήκοντα.

Ο Ρόντινεϊ είχε το φοβερό σλάμομ και την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Ελ Κααμπί και είναι σταθερά σε καλό επίπεδο. Καλύτερος μέχρι τώρα, σε σχέση με την περασμένη περίοδο, είναι και ο Ορτέγκα, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί ανάσες. Και εκεί χρειάζεται ενίσχυση η πειραϊκή ομάδα, αφού μοναδική εναλλακτική λύση είναι ο Αποστολόπουλος.

Επίσης, καλά τα πήγαν ο Ντόη και ο Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, αλλά ήταν εμφανής η διαφορά με την είσοδο του Κάρμο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ξαναβρίσκει τον «βράχο» του στην άμυνα και μπορεί να ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό