Home Αθλητικά Ο Ματία Μπινότο απέρριψε πρόταση της Alpine F1

Ο Ματία Μπινότο απέρριψε πρόταση της Alpine F1

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς η ρήξη στα ενδότερα της Alpine F1 βαθαίνει, με τη δημόσια ανταλλαγή καυστικών σχολίων του CEO της εταιρείας Λορέν Ροσί και του διευθυντή της ομάδας Οτμάρ Ζαφνάουερ, πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γάλλοι προσέγγισαν για τη θέση του δεύτερου τον Ματία Μπινότο.

Ο Μπινότο αποχώρησε από τη διεύθυνση της Scuderia Ferrari στο τέλος του 2022 -έπειτα από την παραίτησή του τον περασμένο Νοέμβριο- και φέτος διάγει το έτος «αγρανάπαυσης» που προβλέπεται στα συμβόλαια της πλειοψηφίας των υψηλόβαθμων στελεχών όταν αποχωρούν από τις ομάδες τους.

Η φημολογία θέλει τον Ιταλό να βρίσκεται κοντά στη Sauber/Audi για το 2024, την ομάδα που φέτος αγωνίζεται ως Alfa Romeo F1 αλλά σταδιακά μέχρι το 2026 θα μετασχηματιστεί στην εργοστασιακή Audi. Ωστόσο, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο Μπινότο πρόσφατα δέχθηκε την προσέγγιση της Alpine F1 για τη θέση του Ζαφνάουερ, αλλά ο Ιταλός την απέρριψε.

Η εμπιστοσύνη στην κορυφή της διοίκησης της Alpine F1 φαίνεται να έχει χαθεί μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρείας Λορέν Ροσί και του διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας, Οτμάρ Ζαφνάουερ.

Ο Ροσί άσκησε δημοσίως σκληρή κριτική στην ομάδα για τα αποτελέσματά της στους πρώτους πέντε αγώνες της Formula 1 το 2023, κατηγορώντας την ακόμα και για ερασιτεχνισμό: «Ο στόχος ήταν και παραμένει η τέταρτη θέση», είπε ο Ροσί. «Αυτή η ομάδα σημείωσε πρόοδο τα δύο τελευταία χρόνια, και ο στόχος παραμένει ίδιος, δεν θα αποδεχθώ άλλη θέση πλην της τέταρτης στο πρωτάθλημα φέτος.

»Η Aston Martin έχει λιγότερους μηχανικούς από εμάς και δεν διαθέτει δική της αεροσήραγγα. Οι υποδομές δεν μπορούν να είναι δικαιολογία. Η δημιουργικότητα και η αποδοτικότητα στην εργασία είναι που κάνουν τη διαφορά. Ο Οτμάρ δεν κάνει τα πάντα ο ίδιος, αλλά η ευθύνη είναι δική του. Προσλήφθηκε για να πετύχει στόχους που προς το παρόν δεν πετυχαίνουμε.

»Ξεκινήσαμε πιο αργά σε σχέση με τους άλλους και μια δύσκολη σεζόν ανοίγεται μπροστά μας. Αποδέχομαι τα λάθη, αλλά όχι όταν γίνονται δύο φορές. Σημαίνει ότι δεν μαθαίνεις από αυτά», πρόσθεσε ο Ροσί.

Μετά από τον 5ο φετινό αγώνα της F1, στο Μαϊάμι, η Alpine έχει μόλις 14 βαθμούς, όσους και η McLaren, και βρίσκεται 64 βαθμούς μακριά από την 4η του πρωταθλήματος, Ferrari. Ωστόσο, η γαλλική ομάδα έχει κάνει αρκετά λάθη φέτος, με αποτέλεσμα η ιδιαίτερα θετική ψυχολογία στο τελείωμα του 2022 να έχει πια ολοκληρωτικά αντιστραφεί.

Μια μικρή βελτίωση επετεύχθη από τους Γάλλους στο GP του Μαϊάμι, όπου βαθμολογήθηκαν και οι δύο οδηγοί, Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν. Εν μέρει αυτή η βελτίωση ήταν αποτέλεσμα του νέου δαπέδου που η Alpine εισήγαγε στην Α523 στον προηγούμενο αγώνα, του Μπακού. Την ίδια ώρα η Aston Martin, που τερμάτισε 7η πέρσι, είναι η φετινή αποκάλυψη με 4 θέσεις στο βάθρο από τον Φερνάντο Αλόνσο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μέχρι στιγμής.

Ο Ροσί συμπλήρωσε, μιλώντας στο γαλλικό Canal+: «Αν [οι άνθρωποι της ομάδας] αποτύχουν να γυρίζουν τη ρότα αυτού του πλοίου, όπως είναι οι νόμοι αυτής της δουλειάς, θα υπάρξουν συνέπειες. Και δεν θα περιμένω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η τροχιά δεν είναι καλή. Πρέπει να φτιάξουμε τον τρόπο σκέψης της ομάδας το συντομότερο δυνατόν».

Σχολιάζοντας τα λόγια του Λορέν Ροσί, ο Ζαφνάουερ είπε: «Το να διαβάζεις κάτι τέτοιο στις εφημερίδες δεν προσθέτει παραπάνω πίεση [στην ομάδα]. Όλοι εδώ θέλουν να τα πάνε καλά, είναι πολύ έμπειροι μηχανικοί, του υψηλότερου επιπέδου, και ασκούμε οι ίδιοι πίεση στον εαυτό μας. Απλά πρέπει να το διορθώσουμε.

»Κοιτάζω τους βαθμούς και αυτό είναι ένα θέμα, αλλά κοιτάζω και το ρυθμό αγώνα που είχαμε [στο Μαϊάμι] και που βρισκόμασταν. Αν καταφέρουμε να εξελιχθούμε ταχύτερα [από τις Aston Martin, Mercedes, Ferrari] φέτος, που αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, τότε μπορούμε να τους περάσουμε διότι δεν είμαστε τόσο μακριά από τη Mercedes ή ακόμα και την Aston», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με άλλα ιταλικά δημοσιεύματα, μετά την αρνητική απάντηση του Μπινότο η Alpine φέρεται να στράφηκε σε έναν λίγο παλαιότερο διοικητικό της, τον πρώην διευθυντή της -καθώς και της McLaren και της Lotus- Ερίκ Μπουγέ. Ο Γάλλος φημολοφείται ότι παραμένει η επιλογή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σε περίπτωση που αποφασιστεί η πρόωρη αντικατάσταση του Ρουμανο-Αμερικανού Ζαφνάουερ στην κεφαλή της Alpine F1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version