23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο το 2027 με αύξηση κερδών 110% ετησίως

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που παρακολουθεί την πορεία των επιχειρηματιών αλλά και τον πλούτο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Informa Connect Academy σχετικά με τον ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, την ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), τα κέρδη του Μασκ αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 110%. Ήταν επίσης ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς η έκθεση της ακαδημίας για το 2024 Trillion Dollar Club δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Όπως δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian, ο Μασκ δεν θα μείνει μόνος του στην κορυφή της λίστας καθώς άλλοι επιχειρηματίες από τον υπόλοιπο κόσμο πρόκειται να περάσουν το ίδιο κατώφλι. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση αναμένεται να ανέλθει ως το 2028 ο Iνδός ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου Adani Group, Γκαουτάμ Αντάνι αν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής του παραμείνει στο 123%.

Eπίσης ο Τζένσεν Χουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Nia, και ο Πράγιο Πανγκέστου, ο Ινδονήσιος μεγιστάνας της ενέργειας και της εξόρυξης, θα μπορούσαν επίσης να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι το 2028, αν διατηρήσουν την πορεία των κερδών.

Ο Μπερνάρ Ανρό, της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περίπου 200 δισ. δολάρια, είναι επίσης έτοιμος για τη λίστα των τρισεκατομμυριούχων μέχρι το 2030, όπως και ο CEO της Meta Μαρκ Ζάκενμπεργκ.

Ωστόσο, όπως σημείωσε το CNBC, το ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη έχει γοητεύσει το κοινό από τότε που ο ιδρυτής και τότε μεγαλύτερος μέτοχος της Standard Oil Τζον Ροκφέλερ ανακηρύχθηκε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος το 1916.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό